• 1/1
17/03/2020 - Želim vedeti

Kako negovati roke ko si jih pogosto umivamo, da bi preprečili širjenje koronavirusa?

Zaradi globalnega širjenja koronavirusa zdravstveni delavci opozarjajo, da je redno in pravilno umivanje rok eden od najučinkovitejših načinov preprečevanja širjenja okužbe.

Priporoča se pogosto umivanje rok, ki naj bo temeljito.

Roke si umivamo z milom in sicer najmanj 20 sekund. Namesto mila lahko uporabimo tudi sindete. Gre za izdelke, ki ne vsebujejo mila, kožo pa nežno in temeljito očistijo. Sindeti kože ne izsušujejo, še več nekateri sindeti vsebujejo tudi sestavine, ki zmanjšajo občutek srbenja in razdraženosti zaradi suhe kože. Pravimo tudi, da gre za mila brez mila. Koristno je dodatno razkuževanje rok z dezinfekcijskim sredstvom na osnovi alkoholov

Pogosto umivanje rok, ki je nujno potrebno za preprečevanje širjenja bolezni lahko privede do nastanka suhe kože na rokah.
Milo in voda odstranjujeta nečistoče, a hkrati odstranjujeta tudi zaščitni sloj na naši koži. Roke postanejo grobe, suhe in izjemno občutljive. Na koži lahko tudi nastanejo majhne razpoke in rane.


Kako obdržati roke čiste in hkrati negovane?

cicalfate-krema-za-roke.png
Eau Thermale Avène - Cicalfate
Po umivanju roke posušite tako, da jih nežno popivnate z brisačo ali papirnato brisačo. Rok ne drgnite z brisačo. Če imate priložnost, takoj nanesite kremo za nego rok.
 
Najprimernejši izdelki za vsakodnevno uporabo so kreme, ki se lahko nanašajo in hitro vpijajo, a na koži ustvarijo zaščitni, izolacijski sloj. Tako nastane zaščitna bariera, »druga koža«, ki ščiti roke pred zunanjimi dejavniki.


Osebe s kroničnimi dermatozami, ki imajo prizadete roke morajo še posebno paziti in negovati svoje roke, da bi preprečili razdraženost kože in poslabšanje stanja.
 Dodaten nasvet: Ne pozabite na roke, medtem ko spite. Izkoristite ta čas za obnovo in pomiritev kože. Kremo zvečer na roke  nanesite v večji količini.


 

Pošlji po elektronski pošti

Vsaka koža ima svoje potrebe,
spoznajte svojo popolno Eau Thermale Avène negovalno rutino.

Start now
  • Priporočila o izdelkih, ki vam pomagajo rešiti težave s kožo
  • Dostop do vaših priljubljenih izdelkov in ocen
  • Seznam vaših nakupov za nagrajevanje vaše zvestobe
Prijavite se zdaj

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa

Podajte svoje mnenje

* Obvezna polja

Vpis

-Dan
-Mesec
-Leto

Pierre Fabre Group blagovne znamke :

*Obvezna polja

Hvala!

Vaše mnenje bomo objavili, ko ga pregledajo naši administratorji.