03/06/2020 - Zlata pravila

Koža in COVID-19

COVID-19 ostaja v središču dogajanja in naših skrbi. Te nove nalezljive bolezni dihal, ki jo povzroča koronavirus SARS-CoV-2, še vedno ne poznamo dobro, zato nenehno zbiramo in beležimo vse dostopne epidemiološke podatke, da bi jih bolje razumeli, zlasti

Med drugim, lahko v času pandemije na kožo vpliva tudi zaprt prostor. Omejitve so pripeljale do sprememb v našem vsakdanjem življenju. Manj časa preživimo na prostem in več časa preživljamo v zaprtih prostorih. Pogosteje se znajdemo v bolj stresnih situacijah, kot je skrb za otroke, ob delu na daljavo.
Čeprav so nekatere države že pričele s sproščanjem ukrepov, še vedno veljajo priporočila, da ne zapuščamo svojih domov ali se odpravimo na potovanje po nepotrebnem. V nekaterih državah omejitve še vedno veljajo. Ne glede na to, kje se nahajate vi, te situacije lahko povzročajo različne reakcije na koži: vaša koža je postala mastna ali še bolj mastna, pojavili so se majhni mozolji ali, nasprotno, še vedno čutite neugodje; drugi lahko trpijo zaradi suhe kože in ekcemov.
Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako svoji koži lahko pomagate z njej prilagojeno nego. Če izboljšanja ne bo, priporočamo, da se posvetujete s svojim osebnim zdravnikom, dermatologom ali farmacevtom.


eau-thermale-avene-maska.jpg
Eau Thermale Avène - Koža in Covid
Problem: Maska na obrazu vsak dan 

Tistim, ki so se že vrnili na delo ali se bodo vrnili kmalu, lahko maska povzroči razdraženost kože in druge reakcije
V izogib razdraženosti kože je masko potrebno nameščati na čisto in dobro navlaženo kožo (najmanj 30 minut pred namestitvijo maske). V ta namen priporočamo Losjon za čiščenje netolerantne kože in Kremo za netolerantno kožo. Ta nega zmanjšuje reaktivnost kože in kožo oskrbi z učinkovito ter dolgotrajno zaščito.

Če je ob koncu dneva koža pod masko kljub negi razdražena, jo zvečer po čiščenju popršite s fino meglico Avène termalne izvirske vode, nato nanesite produkt za obnovo razdražene kože na osnovi bakra in cinka.


Problem: Razdražena koža  

1. Pomirite kožo z Avène termalno izvirsko vodo
 
Razdraženo kožo z vidno rdečino je potrebno pomiriti hitro in dolgotrajno, pri čemer vam bo v pomoč Avène termalna izvirska voda.   
time-to-spray.jpg
Eau Thermale Avène - Time To spray

 
KORAKI V RUTINI:
Prizadete predele popršite s fino meglico Avène termalne izvirske vode v obliki pršila tako pogosto, kot koža to potrebuje. Pustite delovati 2 do 3 minute, nato kožo osušite z nežnim tapkanjem.

ALI  

Pri zelo izraziti občutljivosti, koži pomagajte z oblogami, ki jih pripravite s papirnatimi robci:
  • Uporabite dva papirnata robca, ki ju preložite in obilno navlažite z Avène termalno izvirsko vodo v obliki pršila.
  • Položite ju na obraz, na vsako stran enega, in ju znova obilno popršite z Avène termalno izvirsko vodo v obliki pršila.
  • Postopek ponovite 2 do 3-krat v 10-tih minutah.
2. Obnovite razdraženo kožo s Cicalfate obnavljajočo kremo  

Za obnovo kože, blaženje rdečine in razdraženosti prizadete predele negujte s Cicalfate obnavljajočo kremo, ki pomaga koži obdržati pregradno funkcijo in izboljša njeno voljnost ter občutek ugodja.
 
KORAKI V RUTINI:
Nanesite obilno plast Cicalfate obnavljajoče kreme na razdražene predele. Krema je primerna za dojenčke, otroke in odrasle. Če je potrebno, nanos ponovite nekajkrat na dan.

3. Zaščitite kožo s Tolerance Extreme vlažilno pomirjujočo kremo ali emulzijo 

Nega kože je nujna, a ne s katerimkoli produktom. Izberite takšnega, ki spoštujejo občutljivost vaše kože. Prav tako je pomembno izbrati ustrezno teksturo, glede na tip vaše kože:
Za ta dva produkta je značilna minimalistična formula, brez konzervansov in dišav. Nevtralna za mikrobiom kože. Namenjena sta negi obraza in predela okoli oči.
 
KORAKI V RUTINI:
 
Z blazinicami prstov nežno nanesite Tolerance Extreme vlažilno pomirjujočo kremo ali emulzijo, od sredine obraza proti robovom. Izogibajte se krožnim gibom, kot tudi hitrim in energičnim gibom, saj lahko tako mehansko dodatno razdražite svojo kožo.

Problem: mastna koža in akne 
 
eau-thermale-avene-koza-obraza.jpg
Eau Thermale Avène - Koža in Covid
Bolj mastna koža in pojav nepravilnosti: stres zaradi situacije, ki jo trenutno doživljamo spodbuja nastajanje hormonov, ki lahko vplivajo na žleze lojnice in posledično poslabšajo obstoječe stanje ali povzročijo nastanek aken.
Nežno in temeljito čiščenje kože z gelom za čiščenje zjutraj in zvečer je nujno, prav tako nega, posebej namenjena mastni koži, ki je nagnjena k nastanku aken.
 
KORAKI V RUTINI:
 
1. Zjutraj in zvečer nežno odstranite nečistoče in odvečno maščobo s Cleanance gelom za čiščenje, ki spoštuje naravno ravnovesje in pH kože.
2. Zjutraj in zvečer nanesite Cleanance Comedomed  koncentrat proti nepravilnostim. Ta gel-krema bo postala vaša vsakodnevna nega za preprečevanje nastanka novih nepravilnosti, uravnavanje čezmernega izločanja sebuma in odpravljanje neželenega sijaja kože. Njena lahka, fluidna tekstura ne povzroča mastnega sijaja in se hitro vpije. Koža je takoj ob nanosu videti matirana in osvežena.
 Problem: suha koža telesa
 
Vaša koža je suha in z vsakim dnem bolj groba ter hrapava. Razlog za to je lahko klorirana voda, s katero je še posebej koža rok v tem času pogosto v stiku zaradi navodil glede higiene rok. Priporočamo, da si roke umivate z mlačno vodo, ki je manj agresivna kot vroča voda, a nič manj učinkovita. Za umivanje na splošno uporabljajte blage sindete ali gele za umivanje.

 
Problem: suha in razpokana koža rok
 
Zelo suha koža rok, z rdečino in srbenjem: najbrž gre za ekcem. Če je vaša koža nagnjena k atopijskemu dermatitisu in srbenju, jo negujte kot običajno. Umivajte jo z mlačno vodo in ustreznimi produkti, kot je na primer gel za čiščenje ali olje za čiščenje. Nato kožo rok popršite s fino meglico Avène termalne izvirske vode, pustite delovati 2 minuti, nato osušite z nežnim tapkanjem. Kožo rok negujte s Cicalfate HAND obnavljajočo kremo na osnovi bakra in cinka. Če se stanje ne izboljša, bo morda potreben lokalni kortikosteroid. O tem se posvetujte z dermatologom.
 
Problem: srbenje kože zaradi suhosti
 
Srbenje kože nemudoma pomirite s  XeraCalm A.D BALZAMOM ZA RELIPIDACIJO. Ta produkt je prva pomoč za intenzivno, lokalizirano srbenje zaradi suhosti kože, kadarkoli in kjerkoli. Nanesete ga lahko na obraz, telo in veke dojenčkov, otrok ter odraslih, tako pogosto, kot koža to potrebuje.
 
Kožni simptomi in COVID-19 
 
Na podlagi pridobljenih epidemioloških podatkov o COVIDU-19, francosko Nacionalno združenje za dermatologijo in venerologijo opozarja na kožne simptome, ki bi lahko bili povezani s COVIDOM-19. Najpogosteje omenjajo lokalno omejen ali splošno prisoten osip, ki ga ne spremljajo drugi, resnejši znaki bolezni. Opazili so tudi prisotnost majhnih, rdečih in včasih bolečih lezij.


Članek je nastal s pomočjo dr. Ariana ORTIZ BRUGUES, Eau Thermale Avène, dermatologinje svetovalke, in Joëlle NONNI, vodje medicinskih izobraževalnih delavnic v Avène hidroterapevtskem centru.
 

Pošlji po elektronski pošti

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa

You can't post more than one comment on a product

Podajte svoje mnenje

* Obvezna polja

Vpis

-Dan
-Mesec
-Leto

Pierre Fabre Group blagovne znamke :

*Obvezna polja

Hvala!

Vaše mnenje bomo objavili, ko ga pregledajo naši administratorji.