• 1/1
16/08/2020 - Zlata pravila

Izbruh aken po poletju

Poleti koža ni le lepo porjavela, ampak je tudi bolj čista. Mozolji izginejo, polt ima lepši ten. A komaj se konča poletje, že se na koži že pojavijo nepravilnosti.

Zakaj se na koži po poletju pokažejo nepravilnosti?

Najprej: Če se koža jeseni nenadoma poslabša, potem niste osamljen primer. Sonce poleti vpliva na imunski sistem tako, da ta zavira nastajanje sebuma v koži s svojim imunosupresivnim učinkom. UV-žarki odebelijo zgornjo plast kože in mozolji izginejo samodejno.
Po poletju pa se protivnetni učinek sonca konča, zunanja plast kože je odebeljena, kar ima za posledico zaprtje por, preprečeno pa je tudi izločanje sebuma. To pomeni, da se takoj, ko je poletja konec pojavijo ogrci, mozolji in akne.

eau_thermale_avene-_cleanance-cleansing_gel-social-post-hd_62644.jpg
Eau Thermale Avène - Izbruh aken po poletju

Obstajajo pa tudi drugi dejavniki, ki poslabšajo stanje. Nosimo več oblačil, ki nas grejejo, hkrati pa zagotavljajo gojišče za bakterije. Kapuce, trakovi za glavo in jopiči pogosto vodijo do nečistoč na čelu, bradi ali hrbtu. Pomemben dejavnik nastanka aken je tudi pretirana higiena Ko se stanje na koži poslabša pretiravamo in dosežemo ravno nasprotno. Če imate kožo, ki ima ogrce, mozolje in akne uporabite blaga čistilna sredstva, ki so posebej namenjeni za nego kože nagnjene k nepravilnostim. Primer takšnega izdelka je Cleanance gel za čiščenje. Ne uporabljajte grobih pilingov in ne uporabljajte tonikov za obraz, ki vsebujejo alkohol. Po tuširanju si kože ne drgnite močno, samo posušite. To še posebej velja za področje obraza, hrbta in dekolteja.

V tem obdobju se ne lotevajte velikih sprememb pri svoji negi in v vašo vsakodnevno rutino ne uvajajte veliko novih izdelkov. Uvedite samo tiste, ki so nujno potrebni, da odpravite ogrce, mozolje in akne. Priporočamo vam, da v vašo vsakodnevno rutino uvedete Cleanance Comedomed, ki je namenjen koži, ki je nagnjena k nepravilnostim. Deluje globinsko na prve stopnje nastanka aken.
 
Zaščita pred soncem je še vedno obvezna!

Tudi ob oblačnem nebu lahko UV-žarki prodirajo skozi kožo in povzročijo pigmentne pike. Izberite zaščito, ki vas ščiti tako pred UVA- kot pred UVB-žarki. Priporočamo faktor zaščite SPF50+.Bodite pozorni, da imajo izdelki minimalno število UV zaščitnih filtrov, saj manj ko je le-teh manjša je verjetnost za nastanek neželenih reakcij. Koža je po poletju bolj mastna, poleg tega, da je nagnjena k nepravilnostim. Zato za zaščito pred soncem uporabite izdelek, ki je bolj lahke teksture, to je v obliki fluida. Primer izdelka je Cleanance emulzija SPF50+.
  
 

Pošlji po elektronski pošti

Vsaka koža ima svoje potrebe,
spoznajte svojo popolno Eau Thermale Avène negovalno rutino.

Start now
  • Priporočila o izdelkih, ki vam pomagajo rešiti težave s kožo
  • Dostop do vaših priljubljenih izdelkov in ocen
  • Seznam vaših nakupov za nagrajevanje vaše zvestobe
Prijavite se zdaj

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa

You can't post more than one comment on a product

Podajte svoje mnenje

* Obvezna polja

Vpis

-Dan
-Mesec
-Leto

Pierre Fabre Group blagovne znamke :

*Obvezna polja

Hvala!

Vaše mnenje bomo objavili, ko ga pregledajo naši administratorji.