• 1/1
23/09/2020 - Zlata pravila

Čiščenje kože nagnjene k aknam

Čeprav aken ne povzroča samo dejstvo, da si ne čistite obraza, ni dvoma, da je redno čiščenje pomemben korak v vašem boju proti aknam. Koliko krat na dan pa si morate umiti obraz?

Priporočeno je, da si obraz umijete dvakrat na dan. Čiščenje dvakrat na dan, zjutraj in zvečer, je ravno dovolj, da očisti ličila, umazanijo in odvečni sebum. Če se prepotite ali še posebej če se umažete, bo morda potrebno tretje čiščenje.

Pomembno je tudi, katere izdelke uporabljate za čiščenje obraza. Koža na obrazu je občutljiva, zato ne smete uporabljati agresivnih čistilnih sredstev. Ne uporabljajte antibakterijsko mil za roke, prav tako pa ne tudi ostalih mil, saj ta kožo izsušijo. Nikoli ne uporabljajte alkohola za čiščenje obraza.
Močnejše čistilno sredstvo ni najboljše. Namesto močnejšega čistilnega sredstva izberite blago čistilno sredstvo, ki je posebej namenjeno čiščenju kože nagnjene k aknam. Tako bo koža čista in preveč suha.

Prepogosto čiščenje pa prav tako ni najboljše za nego kože nagnjen k aknam.

shutterstock_164172518.jpg
Eau Thermale Avène - Cleanance


Če si umivate obraz prepogosto, lahko enostavno odstranite vsa dobra olja, ki jih potrebuje vaša koža, da ostane prožna. Zaradi pretiranega čiščenja in zaradi preveč agresivnih čistilnih sredstev koža postane izsušena. Koža se na to odzove tako, da tvori več sebuma in postane mastna, kar pa vodi do še večjega števila aken.

Prav tako lahko agresivna čistilna sredstva razgradijo zaščitno prevleko, ki jo imamo na koži. Slednja je sestavljena iz znoja, olja in dobrih bakterij.

Prepogosto čiščenje lahko vodi celo do kože, ki je rdeča, se lušči in je razdražena. To pa verjetno ni rezultat, ki ga iščete. Prav tako odsvetujemo močne pilinge, ki lahko dražijo kožo in poslabšajo izbruhe aken.


Za čiščenje priporočamo izdelek Avène Cleanance gel. Slednji nežno odstranjuje nečistoče in prekomerno maščobo ter pri tem ohranja naravno ravnovesje in pH kože.    
av_e-retail_cleanance_cleansing_gel_200ml_social_post_hd_53029.jpg
Eau Thermale Avène - Cleanance

Kot smo že omenili aken ne povzroča le nečistoče. Če ste nagnjeni k izbruhom aken, to še ne pomeni, da ne skrbite pravilno za kožo.

Večina ljudi z aknami je previdna pri ohranjanju čistosti kože, vendar vseeno pride do pojava aken. To je zato, ker akne povzročajo dejavniki, ki so popolnoma neodvisni od režima nege kože.
Ljudje z aknami imajo kožne celice, ki se ne izločajo pravilno in so bolj občutljive na draženje, ki ga povzročajo bakterije, ki povzročajo akne, imenovane Propionibacteria acnes. Tudi hormoni igrajo vlogo pri razvoju aken.
Razmislite torej o čiščenju dvakrat na dan kot o prvem koraku pri zdravljenju aken. Drugi korak naj bo redna uporaba izdelkov, ki zmanjšujejo nastanek aken.

av_e-retail_cleanance_comedomed_concentrate_social_post_hd_53032.jpg
height: 240px; width: 240px; float: left; padding: 0px 7px 7px 0px;
Pri negi kože nagnjene k nastanku aken najprej preizkusite izdelke, ki jih dobite v lekarni.
Na voljo je več različnih izdelkov, ki delujejo na različne načine.

Najnovejša spoznanja o nastanku aken poudarjajo pomen delovanja na prve stopnje aken. Pomembno je, da v tej prvi stopnji preprečimo, da se zdrav folikel spremeni v podkožni mikrokomedon, ta pa nato v vidne ogrce, mozolje in akne. Izdelek, ki temelji na teh spoznanjih je Avène Cleanance Comedomed, ki prepreči, da bi se zdrav folikel spremenil v mikrokomedon, če pa že pride do tega procesa pa spremeni mikrokomedon nazaj v zdrav folikel.
 

Pošlji po elektronski pošti

Vsaka koža ima svoje potrebe,
spoznajte svojo popolno Eau Thermale Avène negovalno rutino.

Start now
  • Priporočila o izdelkih, ki vam pomagajo rešiti težave s kožo
  • Dostop do vaših priljubljenih izdelkov in ocen
  • Seznam vaših nakupov za nagrajevanje vaše zvestobe
Prijavite se zdaj

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa

You can't post more than one comment on a product

Podajte svoje mnenje

* Obvezna polja

Vpis

-Dan
-Mesec
-Leto

Pierre Fabre Group blagovne znamke :

*Obvezna polja

Hvala!

Vaše mnenje bomo objavili, ko ga pregledajo naši administratorji.