23/09/2020 - Želim vedeti

Kako negovati kožo nagnjeno k aknam

Kako se znajti v poplavi teh informacij. Kaj pravijo raziskave? Kaj vaša koža resnično potrebuje? Kaj je primerno za vašo kožo nagnjeno k aknam? Katere izdelke uporabiti, da boste imeli čisto in sijočo kožo?

Včasih je težko vedeti, kaj v resnici potrebuje vaša koža, da bo zdrava, sijoča in brez aken. Vsak dan nas namreč bombardirajo z marketinški slogani in informacijami za različne izdelke za nego kože in kozmetične izdelke. Hkrati smo na internetu deležni številnih nasvetov družbenih medijev in drugih lepotnih gurujev.

Če imate kožo nagnjeno k nastajanju aken, si obraz umijte vsaj dvakrat na dan.
Ne skoparite z umivanjem obraza kot del jutranje in večerne rutine.

V študiji Trusted Source, ki se je osredotočila posebej na umivanje obraza, so bili udeleženci pozvani, naj si umivajo obraz enkrat ali dvakrat na dan v obdobju šestih tednov. Na koncu študije je prišlo do pomembnega izboljšanja lezij aken pri tistih, ki so si umili obraz dvakrat na dan. Udeleženci, ki so si umili obraz le enkrat na dan, so imeli več mozoljev. Čiščenje obraza je torej prvi in osnovni korak brez katerega se ne moremo znebiti aken.

Pomembno je da uporabljate nežna čistilna sredstva. Preveč agresivna čistilna sredstva lahko namreč izsušijo kožo obraza. Koža pa se nato odzove s prekomernim izločanjem sebuma, kar pa privede do nastanka še večjega števila aken. Za umivanje obraza uporabite blago čistilno sredstvo. Najboljše je da čistilno sredstvo kupite v lekarni.  Za čiščenje priporočamo izdelek Avène Cleanance gel. Slednji nežno odstranjuje nečistoče in prekomerno maščobo ter pri tem ohranja naravno ravnovesje in pH kože.

Drug pomemben korak po čiščenju obraza je uporaba izdekov, ki so namenjeni negi nečiste kože nagnjene k aknam. Z uporabo teh izdelkov boste zmanjšali nastanek aken.
Po podatkih Ameriške akademije za dermatologijo (AAD) lahko številni izdelki pomagajo v boju proti aknam. Ključ do iskanja najučinkovitejše terapije pa je znanje kako nastajajo akne.

V prvih stopnjah razvoja aken se namreč zdrav folikel spremni v podkožni mikrokomedon, ki ni viden očem. Ta pa se nato spremeni v vidne ogrce, mozolje in akne. Izdelek, ki deluje na te prve stopnje razvoja aken je Comedomed, ki prepreči, da bi se zdrav folikel spremnil v mikrokomedon. Vsebuje namreč inovativno aktivno sestavino Comedoclastin™, ki je vsebuje ekstrakt semen pegastega badlja. Izdelek je dokazal učinkovitost že po 7-ih dneh. Po dveh mesecih pa je 45 % manj komedonov v primerjavi s kontrolno skupino. Vsebuje tudi Avène termalno izvirsko vodo, ki kožo pomirja, deluje protivnetno ter preprečuje draženje.


 

Pošlji po elektronski pošti

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa

You can't post more than one comment on a product

Podajte svoje mnenje

* Obvezna polja

Vpis

-Dan
-Mesec
-Leto

Pierre Fabre Group blagovne znamke :

*Obvezna polja

Hvala!

Vaše mnenje bomo objavili, ko ga pregledajo naši administratorji.