14/10/2020 - Zlata pravila

Vzroki za suho kožo na telesu

Splošni vzrok za suho kožo se morda zdi očiten. Najprej pomislimo, da gre za pomanjkanje vlage. Vendar suhi koži ne primanjkuje samo vlage, primanjkuje ji tudi maščobe

V večini primerov suha koža ne povzroča veliko težav. Stanje je izredno pogosto in se lahko pojavi kjer koli na telesu, od rok in obraza do nog in trebuha. Koža lahko zaradi suhe kože pordi, se lušči ali srbi, kar je lahko neprijetno, vendar poleg tega običajno ni veliko drugih težav.
Vaša prva misel, ko imate suho kožo, je morda nanos vlažilne kreme. Čeprav bo to pomagalo in boste verjetno videli spremembe v nekaj minutah, je to začasna rešitev. Morda je bolj koristno, da poiščete vzrok nastanka suhe kože. V nadaljevanju bomo navedli nekaj dejavnikov, ki povzročijo suhost kože.

eau_thermale_avene-instagram-post-september-2018-xeracalm-soap-hd.jpg
Eau Thermale Avène - TriXera Nutrition

Milo lahko izsuši kože

Številna mila zelo izsušijo kožo, zato je bolje, da uporabljate čistilna sredstva z nežno čistilno osnovo. Priporočamo uporabo sindetov, saj slednji kože ne izsušijo. Primer takšnega sindeta je Avène TriXera NUTRITION zelo bogat sindet za čiščenje s Cold kremo, ki ima dodano Cold kremo, ki še dodatno vlaži kožo.
 
Trda voda lahko povzroči suhost kože

Voda iz pipe je v naših krajih večinoma trda, saj vsebuje visoko koncentracijo mineralov, kot sta magnezij in kalcij. Če pustimo vodo iz pipe na koži, da se posuši, ostanejo na koži minerali, ki nato po principu osmoze vežejo vodo iz zgornjih plasti kože in tako izsušujejo kožo. Priporočeno pa je, da pri svoji dnevni rutini pred nanašanjem osnovne nege kožo prej popršite z zelo mehko vodo. Primer takšne vode je Avène Termalna izvirska voda, ki je zelo mehka saj vsebuje zelo malo mineralov. Termalno vodo pustite delovati eno do dve minuti nato pa nežno popivnajte preostanek vode. Kože ne drgnite. Tako je koža pripravljena na nanos vaše nege.Suh zrak v zaprtih prostorih ali zunaj lahko poveča simptome suhe kože 
termalna_voda_2.jpg
Eau Thermale Avène - Termalna izvirska voda


Včasih je lahko zrak v notranjih prostorih vaši koži tako škodljiv kot zunanji zrak. Toplota v zaprtih prostorih lahko namreč zniža raven vlažnosti, zaradi česar je koža suha in srbeča. Priporočamo uporabo vlažilca, ki lahko pomaga obnoviti vlago v zraku. Najbolje je, da je v prostoru vlažnost med 30 in 50 odstotki. Za obraz pa je vsekakor dobrodošlo, da ga večkrat na dan popršite z Avène Termalno izvirsko vodo. Koža vam bo hvaležna.
eau_thermale_avene-trixera_nutrition-nutri-fluid_cleanser_lotion-instagram-hd.jpg
Eau Thermale Avène - TriXera Nutrition
Dolge, vroče prhe lahko prispevajo k dehidraciji kože


Morda vas mika, da bi dlje časa stali pod vročo vodo, še posebej v hladnih mesecih. Toda ta praksa lahko na koncu povzroči težave s kožo. Dolgotrajno tuširanje in kopanje z vročo vodo lahko izsušita  kožo. Tuširanje omejite na največ pet minut in naj temperatura vode ostane topla, ne vroča. Priporočamo, da za tuširanje uporabite Avène TriXera NUTRITION Nutri-fluid za čiščenje kože, saj je zelo nežen do vaše kože in je posebej zasnovan za umivanje suhe kože.
Po tuširanju nanesite vlažilni balzam v eni minuti po izstopu iz tuša. Vlažilni balzami namreč najbolje delujejo na vlažni koži. Primer takšnega izdelka je Avène TriXera NUTRITION Nutri-fluid balzam.
 
Dišave lahko povzročijo draženje kože

Dišave po navadi dražijo suho kožo, zato se izogibajte dezodorantom in izdelkom za nego kože, ki  vsebujejo dišave. Dišava je namreč lahko pogost vir alergijskega kontaktnega dermatitisa. Prav tako se izogibajte naravnim dišavam kot so eterična olja saj ta lahko prav tako dražijo kožo.

 
Staranje lahko poveča suhost kože

Suha koža postaja vse bolj težavna, ko se ljudje starajo. Pri odraslih, starih 40 let ali več, je večje tveganje za suho kožo. Slednja prizadene približno polovico posameznikov v tej starostni skupini. Za ženske je pojav suhe kože lahko tudi posledica hormonskih sprememb povezanih z menopavzo.
 
eau_thermale_avene-trixera_nutrition-nutri-fluid_balm-1-facebook-post-hd.jpg
Eau Thermale Avène - TriXera Nutrition
Nekatera zdravstvena stanja lahko povzročijo suho kožo


Suha koža je lahko tudi posledica določenih bolezni, ki na videz nimajo neposredne povezave s kožo. Suha koža se lahko pojavi pri boleznih kot so diabetes, hipotiroidizem, podhranjenost, odpoved ledvic ali Sjögrenov sindrom, če naštejemo le nekatere. Torej kako lahko veste, ali je suhost kože posledica bolezni?
Bodite pozorni na vneta mesta, močno srbenje, hiperpigmentacijo in grobe ter luskaste lise na koži in jih jemljite kot namig, da je čas za obisk zdravnika. Ko ugotovite vzrok suhosti, vam lahko zdravnik pomaga določiti pravilno zdravljenje.
  

 
 

Pošlji po elektronski pošti

Vsaka koža ima svoje potrebe,
spoznajte svojo popolno Eau Thermale Avène negovalno rutino.

Start now
  • Priporočila o izdelkih, ki vam pomagajo rešiti težave s kožo
  • Dostop do vaših priljubljenih izdelkov in ocen
  • Seznam vaših nakupov za nagrajevanje vaše zvestobe
Prijavite se zdaj

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa

You can't post more than one comment on a product

Podajte svoje mnenje

* Obvezna polja

Vpis

-Dan
-Mesec
-Leto

Pierre Fabre Group blagovne znamke :

*Obvezna polja

Hvala!

Vaše mnenje bomo objavili, ko ga pregledajo naši administratorji.