13/04/2021 - Želim vedeti

Hiperreaktivna koža in koža nagnjena k alergijam – vzroki in rešitve

Hiperreaktivna koža, ki ji pravimo tudi preobčutljiva koža in koža nagnjena k alergijam nista vedno ustrezno pripravljena na obrambo pred stresom in dražljaji, ki smo jim izpostavljeni vsak dan.

Ali imate tudi vi preobčutljivo kožo ali kožo nagnjeno k nastanku alergij. Spoznajte svojo kožo bolje in ugotovite kateri izdelki so najboljši za nego vaše kože!

KAJ TOČNO JE PREOBČUTLJIVA KOŽA?

Vrsto kože, ki se zelo hitro odzove na zunanje dražljaje imenujemo preobčutljiva koža.

Če želite vedeti, ali imate resnično takšno kožo lahko to ugotovite na osnovi nekaterih jasnih znakov.

Ali je vaša koža po nanosu vlažilne kreme nenavadno topla? Ali zlahka zardevate do ušes in to včasih brez razloga? Majhen sunek vetra je dovolj, da povzroči neprijeten občutek zbadanja? Potem je vaša koža verjetno preobčutljiva. Če se takšni simptomi in pordelosti pojavljajo redno, o diagnozi ni dvoma! Takšni neprijetni občutki praviloma prizadenejo samo kožo obraza.

KAKO LAHKO UGOTOVITE RAZLIKO MED PREOBČUTLJIVO KOŽO IN KOŽO NAGNJENO K NASTANKU ALERGIJ?

Preobčutljiva koža je zaradi naravnih vzrokov oslabljena.
Vzrok težave najdemo v pregradi, ki jo tvori naša koža. Koža ne ščiti tako, kot bi morala, posledično pa so senzorični receptorji nagnjeni k pretiranemu odzivanju (in pošiljanju alarmov v možgane). Ta vrsta kože zato slabše prenaša vsakodnevni stres, kot so nenadni mraz ali vročina, onesnažen zrak ali stresne situacije. Zato imamo vtis, da lahko kar koli privede do kožne reakcije in da se te reakcije pogosto pojavijo nepričakovano.

Težava s kožo, ki je nagnjena k nastanku alergij pa je povsem drugačna. Simptomi, kot so srbenje ali pekoč občutek so reakcija imunskega sistema na antigen. Primer takšnih antigenov sta cvetni prah in arašidi. Neprijetni občutki se pojavijo vedno, ko človek pride v stik z alergenom. V takem primeru se je priporočljivo posvetovati z zdravnikom, da bo mogoče raziskati vzrok alergije in preprečiti, da bi bil alergen vsakdanji.

ALI JE LAHKO PREČUTLJIVOST KOŽE ZMANJŠAMO? Z PRAVILNO NEGO, DA!

Veliko dejavnikov lahko povzroči, da se vaša koža počuti neprijetno: nekaj sončnih žarkov ali hladen veter na koži ali celo stresna situacija. Včasih se to zgodi tudi pri jutranji negi, ko se po nanosu novega kozmeti nenadoma pojavi rdečica.

Zelo pomembno je, da je povrhnjica preobčutljive kože deležna individualne nege, ki naj bo predvsem brez dražilnih snovi (pa tudi brez potencialnih dražilnih snovi ter konzervansov in dišav). Ta nega lahko pomaga pomiriti draženje in zmanjša preobčutljivost kože. Preobčutljiva koža je po navadi zelo tanka in suha ter potrebuje dermokozmetične izdelke, katerih sestavine so prilagojene potrebam kože, da se prepreči nadaljnje draženje.

NAŠA PRIPOROČILA ZA NEGO OBČUTLJIVE KOŽE

Obstaja več stvari, s katerimi lahko preprečite draženje in lajšate zbadanje, tesnost in pordelost kože.
Če uporabljate preprosto in učinkovito vsakodnevno nego kože z dermokozmetičnimi izdelki, ki so prilagojeni potrebam vaše kože, boste lahko pomirili svojo preobčutljivo kožo.

Vlaženje je nujno!
Kožna pregrada ima dve pomembni funkciji: kožo ščiti pred zunanjimi napadi in zadržuje vodo, ki jo vsebuje koža. Če imate preobčutljivo kožo, je vaša kožna pregrada zelo občutljiva in bolj prepustna za agresorje. Hkrati omogoča, da voda uhaja s kože. Ker je pogosto suha in dehidrirana, postane vaša hiperreaktivna koža še bolj občutljiva.

Ključ do rešitve za preobčutljivo kožo je torej uporaba pomirjujočih, vlažilnih izdelkov za nego kože, ki okrepijo kožno pregrado in jo naredijo bolj odporno na zunanje vplive.

Primer takšnega izdelka je Avène Tolerance Control Pomirjujoča krema za obnovo kože. Kožo pomiri že v 30 sekundah in jo intenzivno vlaži 24 ur. Hkrati obnovi kožno pregrado v 48 urah in zmanjša preobčutljivost kože v 1 mesecu. Narejena s posebno tehnologijo »Sterile Cosmetics«, ki omogoča, da izdelek ne vsebuje konzervansov.

av_tolerancecontrol_cream_social_3_post_3282770138801_ld_1.jpg

Pošlji po elektronski pošti

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa

You can't post more than one comment on a product

Podajte svoje mnenje

* Obvezna polja

Vpis

-Dan
-Mesec
-Leto

Pierre Fabre Group blagovne znamke :

*Obvezna polja

Hvala!

Vaše mnenje bomo objavili, ko ga pregledajo naši administratorji.