• 1/1
20/05/2021 - Želim vedeti

Visoko intenzivna modra svetloba (HEV – high energy visible light)

V poletnih mesecih, ko je sonce še posebej močno je nujno, da kožo zaščitimo pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov. Še posebej je pomembno, da kožo zaščitimo pred UVA- in UVB-žarki. Zadnje čase pa vse več raziskav kaže, da je potrebno kožo zaščititi tudi pred škodljivimi vplivi visoko intenzivne modre svetlobe (HEV).

Visoko intenzivna modra svetloba (HEV) predstavlja potencialno škodo za kožo zaradi tvorbe prostih radikalov in posledično oksidativnega stresa. To lahko prispeva k staranju kože podobno kot pri izpostavljenost UVA-žarkom, za katero je že dolgo znano, da povzročajo prezgodnje staranje kože. Visoko intenzivna modra svetloba lahko prodre globlje v kožo v primerjavi z UVA- in UVB-svetlobo. Pravzaprav raziskave ugotavljajo, da HEV lahko prodre vse do globljih plasti kože, kjer sta kolagen in elastin. Poškodbe slednjih dveh pa povzročijo izgubo elastičnosti kože in posledično povečanje in nastanek gubic in s tem staranjem kože. Drug način kako lahko HEV stara našo kožo je povzročanje pigmentacije. Študije kažejo, da je HEV svetloba lahko tudi bolj aktivna pri nastanku pigmentacije kot UV-svetloba.

Svetovna inovacija – foto zaščitni filter TriAsorB™
Zaradi vseh zgoraj opisanih lastnosti visoko intenzivno modro svetloba je nujno, da se v poletnih mesecih zaščitite tudi pred to svetlobo. V laboratorijih podjetja Pierre Fabre so razvili edinstven foto zaščitni filter imenovan TriAsorB™.

TriAsorB™ je prvi organski filter z edinstveno sposobnostjo absorpcije in odboja škodljivega dela sončnega spektra, ki vključuje zaščito pred UVB-, UVA-žarke ter visoko intenzivno modro svetlobo. TriAsorB™ je biomimetični filter, kar pomeni, da posnema fotozaščitno moč koži lastnega melatonina. Bil je tudi temeljito preizkušen v eksperimentalnih pogojih. Dokazano je, da ta ni škodljiv za tri ključne vrste morske biotske raznovrstnosti: korale, fitoplankton in zooplankton.

Inovativen Izdelek Avène Intense Protect SPF50+
TriAsorB™ se nahaja se v inovativnem izdelku Avène Intense Protect SPF50+. Koža ta izdelek zaradi edinstvenega filtrnega sistema TriAsorB™ in inovativne teksture zelo dobro prenaša.

Učinkovito in varno ščiti vse tipe kože, pa tudi tiste najbolj občutljive na sončne žarke: kožo dojenčkov, otrok, nosečnic, zelo svetlo kožo, kožo pacientov, ki se zdravijo zaradi raka in tistih, ki so zdravljenje že zaključili. Primeren je tudi za zaščito kože, na kateri so bili izvedeni posegi in na kateri je proces celjenja zaključen, kot so na primer tetovaže in brazgotine. Ščiti tudi kožo, izpostavljeno najbolj intenzivnim sončnim žarkom v tropski kraji, na visoki nadmorski višini in pri vodnih športih. Njegova inovativna tekstura omogoča, da se absorbira v treh sekundah ter kožo vlaži kar osem ur. Odlikuje pa ga tudi izjemna vodoodpornost. Za konec omenimo še, da ne peče, če pride v stik z očmi in je brez dišav.

Želimo vam, da boste brezskrbno uživali v zasluženih počitnicah.

Pošlji po elektronski pošti

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa

You can't post more than one comment on a product

Podajte svoje mnenje

* Obvezna polja

Vpis

-Dan
-Mesec
-Leto

Pierre Fabre Group blagovne znamke :

*Obvezna polja

Hvala!

Vaše mnenje bomo objavili, ko ga pregledajo naši administratorji.