MOŠKI

Linija izdelkov MOŠKI

Izdelki, ki ne vsebujejo alkohola so namenjeni negi občutljive kože moških pred in po britju.

Mnenje zdravnika

Vprašanja/ Odgovori
 • Da, obstajajo temeljne razlike zaradi katerih je uporaba posebej prilagojenih izdelkov utemeljena:
  • moška koža je debelejša,
  • je bolj čvrsta in elastična,
  • proizvaja večje količine maščobe,
  • je bolj poraščena.

 • Vsakodnevno britje na kožo deluje abrazivno. Bodisi ročno, z uporabo britvice bodisi električno, britje poškoduje hidrolipidni sloj kože, kar zmanjšuje zaščitno funkcijo kože kot naravne pregrade.

 • Vraščene dlake so precej običajna težava, zanjo pa sta odgovorna dva mehanizma, ki sta povezana z dolžino dlak: prekratka dlaka, odrezana pod plastjo kože imenovano epidermis (vrhnjica) povzroči sekundarno prediranje v plast imenovano dermis (usnjica). Predolge dlake, ki se kodrajo pa predirajo nazaj v kožo iz zunanje strani.

 • Za britje z britvico ne uporabljajte topih britvic. Razen tega, da le-te otežujejo britje, so se na njih zaradi starosti najbrž že nabrale bakterije, ki lahko na sveže obriti koži povzročijo vnetja. Prav tako se določeni tipi kože preprosto ne odzivajo dobro na britje z britvico. Če to drži tudi za vašo kožo, bi bilo dobro razmisliti o britju z električnim brivskim aparatom.

 • • Pred britjem si temeljito umijte obraz in roke.
  • Brijte se previdno in vsakič zamenjajte britvico.
  • Zvečer po čiščenju kože obraza ali zjutraj po britju na kožo nanesite topični antiseptik ali antibiotik.

 • • Da bi olajšali britje, kožo pripravite tako, da jo navlažite s toplo vodo.
  • Za tem na kožo nanesite peno ali gel za britje, prilagojen za vaš tip brade.
  • Sperite in temeljito posušite kožo.
  • Za pomirjanje ureznin, obnovo poškodb, ki jih povzroči britvica in preprečevanje bakterijskih vnetij po britju uporabljajte balzam za po britju.
  • Izdelki, ki vsebujejo alkohol niso primerni za britje.

 • Vsaka od tekstur je primerna za določen tip kože in brade. Kremna in lahka tekstura pene je primerna za vse tipe občutljive kože in normalne tipe brade. Gosta in kremna tekstura gela je primerna za problematično kožo in vse tipe brade. Mehka tekstura kreme je primerna za občutljivo kožo in močno brado.

Vaša koža in Avène

Vse teksture
EAU THERMALE AVÈNE NEGA ZA MOŠKE

Nega kože obraza že dolgo ni več rezervirana le za ženske. Tudi moški vedno bolj prepoznavajo dobrobiti produktov za nego, posebej prilagojenih potrebam moške kože. Negovan videz ni več želja le žensk. Gladka koža zdravega videza in urejeno obrita oziroma oblikovana brada krepita vtis svežine in elegance, ki ni pomemben zgolj doma, temveč tudi v poslovnem okolju. Razen tega, tudi moški se radi počutijo dobro v svoji koži. Če se oseba počuti privlačno, to izžareva tudi navzven in je bolj samozavestna ter odprta. Zaradi tega ima nega za moške številne prednosti – pa če govorimo o vsakodnevnem britju ali negi kože.

Koža moških in nega
 
Ste vedeli, da je koža moških drugačna od kože žensk? Praviloma je debelejša, ima večje
pore in je bolj mastna. Znaki staranja na moški koži običajno postanejo vidni kasneje, vendar je moška koža bolj nagnjena k nastanku nepravilnosti in ogrcev. Tako koža moških potrebuje drugačne produkte, in sicer takšne lahkotnejših formulacij in sestavin, ki kožo ščitijo in jo po britju krepijo ter razkužijo.

Produkti za nego za moške: priprava na britje


Bolje kot pripravite kožo in brado na britje, nežneje bo proces potekal – in rezultat bo lepši. Men pena za britje zmanjšuje razdraženost in občutek zatezanja. Zelo blaga formulacija kožo med britjem čisti, deluje antibakterijsko in blaži morebiten osip zaradi razdraženosti kože po britju. Mehka pena deluje kot pomirjajoča blazina med kožo in britvijo ter tako omogoča še posebej gladko drsenje. Še posebej je primeren za kožo, nagnjeno k nepravilnostim in ne vsebuje alkohola ter parabenov. Posebni lubrikanti omogočajo nežno in temeljito britje, brez nevarnosti za ureznine.
 

Produkti za nego za moškepo britju


Britje vedno nekoliko poškoduje kožo, ne glede na to, kako nežno je. Za dodatno pomiritev, preprečevanje razdraženosti in pospešitev njene obnove, lahko po britju nanesete Men Balzam po britju. Ta nelepljiva formulacija kožo intenzivno pomirja, vlaži in hladi.
 

Dermatološki laboratoriji Avène: strokovnjaki za nego kožo obraza moških!


Prav moški, katerih koža je obremenjena z različnimi nepravilnostmi in boleznimi ali katerih koža je občutljiva, potrebujejo zaupanja vredno nego. Tega zaupanje smo deležni že od davnega leta 1736, ko smo začeli svoje nenehne raziskave in napredek, ki le-tem sledi. Naši produkti za nego kože obraza moških, kot tudi ostali naši produkti, temeljijo na termalni izvirski vodi Avène, ki izvira iz mineralnega vira Sainte Odile v bližini vasi Avène na jugu Francije. S svojimi pomirjajočimi, nedražilnimi in mehčalnimi lastnostmi predstavlja srce vseh naših produktov. Zaradi svojega edinstvenega delovanja je idealna za nego občutljive kože obraza, kar je potrdilo več kot 300 znanstvenih raziskav. Vsi produkti Eau Thermale Avène so rezultat dolgoletnih raziskav. Termalna izvirska voda Avène izvira iz edinstvenega naravnega okolja in naše produkte za nego vseh tipov občutljive kože bogati s čistostjo, kakovostjo ter dermatološko učinkovitostjo. Svoje produkte nenehno testiramo v skladu z najvišjimi dermatološkimi standardi kakovosti in predano sledimo farmacevtskim načelom. Prav zato produkte Eau Thermale Avène najdete le v lekarnah in specializiranih trgovinah.
 
Pošlji po elektronski pošti

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa

You can't post more than one comment on a product

Podajte svoje mnenje

* Obvezna polja

Vpis

-Dan
-Mesec
-Leto

Pierre Fabre Group blagovne znamke :

*Obvezna polja

Hvala!

Vaše mnenje bomo objavili, ko ga pregledajo naši administratorji.