Nasveti strokovnjakov

Korektivna kozmetika

Prekrivanje nepravilnosti na koži je odvisno od njihovega položaja, velikosti in oblike, intenzivnosti barve in vzrok nastanka. Prekrivanje nepravilnosti je najbolj učinkovito, če nevtraliziramo njihovo barvo, ki je osnova za delitev nepravilnosti v skupine.

NASVETI STROKOVNJAKOV Eau thermale Avène

Eau Thermale Avène Korektivna kozmetika

Korektivna kozmetika, korekcija nepravilnosti na koži, prekrivanje

Prekrivanje nepravilnosti na koži je odvisno od njihovega položaja, velikosti in oblike, intenzivnosti barve in vzrok nastanka. Prekrivanje nepravilnosti je najbolj učinkovito, če nevtraliziramo njihovo barvo, ki je osnova za delitev nepravilnosti v skupine:

- nepravilnosti, pri katerih prevladuje rdeča barva – razpršena rdečica (eritroza, kuperoza, rozacea, vidne kapilare itn.); pordelost kože po kirurških posegih in tretmajih (laser, dermoabrazija); različni »izbruhi« na koži (akne, mozolji itn.); sveže brazgotine…;
- nepravilnosti, pri katerih prevladuje modra barva – modrice, hematomi po estetskih in korektivnih kirurških posegih, vidne in razširjene žile, modrikasti kolobarji pod očmi…;
- druge nepravilnosti (rjave, bele, temni odtenki) – hiperpigmentacije (melazma, pege, madeži); depigmentacije (vitiligo, stare brazgotine); strije in tetovaže; bleda polt in polt neenotnega videza…

PREPREČEVANJE JE KLJUČNEGA POMENA

Dermatolog vas lahko v primeru zgoraj navedenih stanj napoti na najbolj ustrezne tretmaje.

Spremembe v pigmentaciji kože so najboljši pokazatelj dejstva, kako pomembno je preprečevanje. Pomembno je:

1. pravočasno in učinkovito zdravljenje vnetnih dermatoz;
2. uporaba izdelkov za zaščito kože pred soncem.

Večina hiperpigmentacij nastane ali se poslabša zaradi prekomernega izpostavljanja soncu in zaradi pomanjkljive uporabe ustrezne zaščite pred soncem. Vedno izberite izdelke z zelo visokim zaščitnim faktorjem, s širokim spektrom zaščite pred UVA in UVB žarki, fotostabilne in zelo vodoodporne izdelke. Prav tako se izogibajte poškodbam na koži, čeprav je to včasih težko. Pustite, da rane zacelijo, brazgotine pa zaščitite pred sončnimi žarki, da ne potemnijo.

Kljub vsemu pa določenih nepravilnosti ne moremo niti preprečiti niti pozdraviti in takrat pride v poštev korektivna kozmetika, ki pomaga nepravilnosti prekriti.

MEDICINSKA KOREKTIVNA KOZMETIKA

Linija izdelkov Couvrance velja že za specialistko korektivne kozmetike, ki prekriva majhne pomanjkljivosti (madeži, rdečica, temni kolobarji pod očmi, mozolji) in tudi tiste večje (madeži, razširjene kapilare, brazgotine, vitiligo in modrice).

Ustvarili so jo zdravniki, z željo ponuditi ličila, prilagojena tudi najbolj občutljivi koži za katero dolgo ni bilo primernega izdelka, ob trudu ohraniti visoke standarde čistosti in kakovosti.

Linijo Couvrance sestavljajo izdelki za vsakodnevno ličenje in prekrivanje manjših ter večjih nepravilnosti na koži, ki so testirani pod nadzorom dermatologov in so popolnoma varni za uporabo na občutljivi koži. Ne vsebujejo dišav in konzervansov, so hipoalergeni in nekomedogeni ter ponujajo ustrezen faktor zaščite pred soncem. Izdelke linije Couvrance lahko brez strahu uporabljate tudi po manjših posegih v dermatoloških ambulantah, kot na primer po kemičnih pilingih ali uporabi kožnih implantatov. Na ta način povečamo zadovoljstvo bolnika, saj so morebitne posledice tretmaja, kot na primer rdečica, hematom ali oteklina, spretno prekrite.

V Dermatološkem hidroterapevtskem centru Avène izvajajo posebne delavnice medicinskega prekrivanja (ličenja), na katerih bolnike učijo teh veščin, da lahko tudi sami vplivajo na izboljšanje kakovosti svojega življenja.

Da bi zmanjšali vidnost nepravilnosti na koži, Couvrance izdelki za prekrivanje uporabljajo zelo enostaven princip komplementarnih barvnih odtenkov, ki se uporablja v slikarstvu. Gre za načelo nasprotnih barv v spektralnem krogu, v skladu s katerim intenzivnost barve ublažimo tako, da ji dodamo nasproti ležečo barvo. Če ti dve barvi pomešamo, druga drugo nevtralizirata (npr. zelena nevtralizira rdečo in rumena nevtralizira modro).

5 OSNOVNIH KORAKOV

Kombinacija barv, ki jih ponuja korektivna kozmetika, vaše težave reši enostavno in v petih osnovnih korakih koži podari naraven videz:
1. temeljito očistite kožo;
2. kot podlago nanesite kremo za kožo obraza, primerno za vaš tip kože;
3. z barvo nevtralizirajte lokalizirane nepravilnosti na koži, s pomočjo korektorja v stiku (zelen ali rumen korektor);
4. poenotite barvo polti s pomočjo tekočega ali kompaktnega krem pudra;
5. povečajte obstojnost šminke s pomočjo zračnega mozaik pudra.

Pogosta vprašanja

Več o koži

Pošlji po elektronski pošti

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa

You can't post more than one comment on a product

Podajte svoje mnenje

* Obvezna polja

Vpis

-Dan
-Mesec
-Leto

Pierre Fabre Group blagovne znamke :

*Obvezna polja

Hvala!

Vaše mnenje bomo objavili, ko ga pregledajo naši administratorji.