Nasveti strokovnjakov

Mešana koža

Lastnosti mešane kože se razlikujejo po posameznih delih telesa. Na primer, koža na očesnih vekah, koža na dlaneh in koža pod pazduho si niso podobne niti po zgradbi niti po vlogi, ki jo opravljajo. Že samo na posameznih delih obraza, kot so lica, čelo in brada, ima koža različne lastnosti.

NASVETI STROKOVNJAKOV Eau thermale Avène

Eau Thermale Avène Mešana koža

Latnosti mešane kože

S stališča dermatologov se mešana koža obravnava kot suha koža ali kot hiperseboreična koža. Značilen zanjo je masten videz na osrednjem delu obraza ali na »T-predelu« (čelo, nos in brada) in normalen do suh (včasih celo luskast) videz na preostalih delih obraza. 

Tipa kože ne moremo spremeniti, lahko pa z odgovarjajočimi izdelki odpravimo določena neravnovesja. Tip kože se lahko spremeni v daljšem časovnem obdobju; po petdesetem letu starosti je na primer precej pogosto, da se mešana koža spremeni v suho kožo. 

KAKO NEGOVATI MEŠANO KOŽO?

Čeprav mešana koža vključuje tako hiperseboroične predele kot tudi predele, nagnjene k nastajanju aken, zanjo nikakor ni primerna splošna nega z izdelki za nego mastne kože.

Osebe z mešano kožo morajo biti pozorne na posebne reakcije kože, ki so pogosto povezane s suhimi predeli obraza z mešano kožo.

Uporaba kozmetičnih izdelkov, namenjenih negi mastne kože na suhih delih obraza (in obratno uporaba izdelkov, namenjenih za nego suhe kože na mastnih delih obraza) ima pogosto negativne posledice in je vzrok za težave s kožo. Prav zato se priporoča uporaba izdelkov, ki so posebej prilagojeni za določeno izbrano območje mešane kože in sicer na sledeči način:

1. Za »T-predel« poskrbite na enak način kot za mastno kožo. Cilj nege je zmanjšati videza sijaja in masten videz z učinkovitim pristopom k hiperseboreji v kombinaciji z matirajočim učinkom.

2. Omogočite vlaženje kože in občutek ugodja na delih kože, kjer je čutiti zatezanje. 

3. Odsvetuje se uporaba abrazivnih izdelkov, ker so za suhe dele obraza preveč agresivni, hkrati pa pospešujejo izločanje sebuma na mastnih delih obraza.

Pogosta vprašanja

Več o koži

Pošlji po elektronski pošti

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa

You can't post more than one comment on a product

Podajte svoje mnenje

* Obvezna polja

Vpis

-Dan
-Mesec
-Leto

Pierre Fabre Group blagovne znamke :

*Obvezna polja

Hvala!

Vaše mnenje bomo objavili, ko ga pregledajo naši administratorji.