Nasveti strokovnjakov

Moški

Strukturno, večjih razlik med moško in žensko kožo ni, a določene specifičnosti vendarle obstajajo.

NASVETI STROKOVNJAKOV Eau thermale Avène

Eau Thermale Avène - Moški

Lastnosti moške kože

Koža moškega je približno 25 % debelejša od ženske kože. Bolj globoka plast kože (dermis) je pri moških bogatejša s kolagenskimi vlakni in elastinom kot pri ženskah zaradi česar je moška koža bolj elastična in bolj čvrsta.

Moška koža se povesi kasneje, toda, ko se pojavijo gube, so le-te veliko bolj izražene in globlje kot pri ženskah. Pri ženskah je prve znake staranja opaziti že okoli 25. leta starosti, pri moških pa šele okoli 30-tih.

Folikuli dlake pri dečkih, pod vplivom delovanja androgenih hormonov v času pubertete postanejo močnejši kot pri deklicah. Prekomerno izločanje loja lahko poslabša stanje seboreje, privede do povečanja por, nastanka mozoljev in aken.

Tudi koža moškega je lahko suha, kar je lahko dedno pogojeno stanje ali pridobljeno zaradi vpliva dejavnikov okolja (sonce, klimatske razmere, onesnaženje itn.) oziroma povezano z načinom življenja (kajenje, stres, pomanjkanje spanca, alkohol ali neuravnotežena prehrana).

POGOSTE TEŽAVE NA MOŠKI KOŽI

1. Folikulitis : vraščanje dlak je zelo pogosta težava, v osnovi pa sta zanjo odgovorna dva mehanizma: prekratko odrezane dlake, pod nivojem vrhnje plasti kože (epidermisa) ali predolga dlaka, ki se na poti na površje obrne nazaj v kožo v obliki pentlje.
Gre torej za proces, ki v začetni fazi ne povzroča vnetnih sprememb, a se te lahko pojavijo kot posledica sekundarne okužbe. Sekundarna okužba običajno zajame lasni mešiček, povzročitelj okužbe pa je najpogosteje zlati stafilokok (S. aureus). Kako je videti? Kot majhen rdeč mozolj na vratu…

2. Razdraženost kože po britju: britje, bodisi ročno ali z električnim aparatom, delno poškoduje hidrolipidni film na koži, kar prizadene tudi zaščitno funkcijo te plasti in omogoča rast patogenih mikroorganizmov. Posledica je razdraženost kože. Toda, težave, ki jih britje povzroča in slabša lahko preprečite in pozdravite.

NAŠE PRIPOROČILO

Britje bo bolj prijetno, če kožo navlažite s toplo vodo. Nato nanesite gel ali peno za britje, odvisno od tipa vaše brade. Kožo dobro sperite in osušite ter jo negujte s primernim izdelkom, ki bo pomiril skelenje, ki se pojavi po britju, obnovil vrhnjo plast kože in preprečil škodljivo delovanje bakterij. Odsvetujemo uporabo izdelkov po britju, ki vsebujejo alkohol.

Pogosta vprašanja

Več o koži

Pošlji po elektronski pošti

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa

You can't post more than one comment on a product

Podajte svoje mnenje

* Obvezna polja

Vpis

-Dan
-Mesec
-Leto

Pierre Fabre Group blagovne znamke :

*Obvezna polja

Hvala!

Vaše mnenje bomo objavili, ko ga pregledajo naši administratorji.