Skrij iskanje Linija izdelkov/Vaše potrebe
PhysioLift

Linija izdelkov PhysioLift

Linija izdelkov PhysioLift gladi globoke gube in koži vrača volumen.
Za svež videz zrele, suhe do zelo suhe kože.
 

Mnenje zdravnika

Vprašanja/ Odgovori
 • Na voljo sta dve glavni skupini izdelkov:
  1. Retinoidi, derivati vitamina A
  Določeni retinoidi se v obliki topičnih zdravil predpisujejo na zdravniški recept. Ostali, na primer retinaldehidi so klasificirani kot dermokozmetika in so dostopni v prosti prodaji. Preko fiziološke pretvorbe v aktivni vitamin A, na podlagi potreb kože, retinaldehid deluje tako, da spodbuja metabolizem celic in obnovo kože.
  2. Hialuronska kislina
  Hialuronska kislina je glavna sestavina matrice kože, ki jo proizvajajo celice vrhnjice (keratinociti) in usnjice (fibroblasti). Ta proces z leti postaja vedno šibkejši, toda podporna vloga hialuronske kisline je ključnega pomena, saj zagotavlja elastičnost in navlaženost kože. Sodobni dermokozmetični izdelki, ki vsebujejo hialuronsko kislino, nadomestijo ta primanjkljaj tako, da dvignejo raven hialuronske kisline v koži in spodbujajo tvorbo telesu lastne hialuronske kisline.

 • Metod je veliko, osnovne pa vključujejo:
  - medicinski piling, različne globine delovanja,
  - dermoabrazija, različne tehnike,
  - izpostavljanje različnim vrstam svetlobe (IPL, laser),
  - injiciranje dermalnih polnil (filerjev; kolagena, hialuronske kisline),
  - injeciranje botulinum toksina za glajenje gub, ki nastanejo zaradi mimike obraza.

  Korektivna dermatologija danes tesno sodeluje z estetsko kirurgijo in se glede na potrebe posameznika za najboljši rezultat kombinira z na primer zatezanjem kože obraza in vratu (face lifting) ali/ in operacijo vek (blefaroplastika).

 • V času menopavze jajčniki prenehajo izločati hormon estrogen, ki ima pomembno vlogo pri spremembi barve polti in debeline kože. Zaradi tega lahko rečemo, da je menopavza eden od dejavnikov staranja kože, toda ne tako pomemben kot izpostavljanje soncu.

 • Kajenje dokazano povzroča spremembe na koži, ki sprožijo proces prezgodnjega staranja (gube, rumena barva polti). Torej še en razlog več, da nehate kaditi ali sploh ne pričnete.

 • Številni prehranski dodatki vsebujejo vitamine, aminokisline in minerale, ki telo ščitijo pred prostimi radikali in upočasnjujejo proces staranja.

 • Ne, pri 60-tih koža ne more izgledati kot pri 20-tih. Toda, lahko pa upočasnimo proces staranja kože in omilimo posledice tega procesa, še posebej, če je povezan z izpostavljanjem soncu. Ostanite nasmejani, to je najboljše zdravilo proti staranju.

 • S časom v strukturi kože nastajajo spremembe zaradi katerih koža hitreje dehidrira, je bolj krhka in zelo občutljiva za zunanje škodljive dejavnike (klima, onesnaženje, neprimerni izdelki za kožo itn.). Zaradi tega je kožo potrebno vlažiti in obnavljati njen hidrolipidni sloj.

Vaša koža in Avène

Vse teksture

Nega

Dermatološki laboratoriji Avène: strokovnjaki za nego obraza!

Naši produkti za nego obraza, kot tudi ostali naši produkti, temeljijo na termalni izvirski vodi Avène, ki izvira iz mineralnega vira Sainte Odile v bližini vasi Avène na jugu Francije. S svojimi pomirjajočimi, nedražilnimi in mehčalnimi lastnostmi predstavlja srce vseh naših produktov. Zaradi svojega edinstvenega delovanja je idealna za nego občutljive kože obraza, kar je potrdilo več kot 300 znanstvenih raziskav. Vsi produkti Eau Thermale Avène so rezultat dolgoletnih raziskav. Termalna izvirska voda Avène izvira iz edinstvenega naravnega okolja in naše produkte za nego vseh tipov občutljive kože bogati s čistostjo, kakovostjo ter dermatološko učinkovitostjo. Svoje produkte nenehno testiramo v skladu z najvišjimi dermatološkimi standardi kakovosti in predano sledimo farmacevtskim načelom. Prav zato produkte Eau Thermale Avène najdete le v lekarnah in specializiranih trgovinah.
 
Pošlji po elektronski pošti

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa

You can't post more than one comment on a product

Podajte svoje mnenje

* Obvezna polja

Vpis

-Dan
-Mesec
-Leto

Pierre Fabre Group blagovne znamke :

*Obvezna polja

Hvala!

Vaše mnenje bomo objavili, ko ga pregledajo naši administratorji.