Skrij iskanje Linija izdelkov/Vaše potrebe
Koža, ki srbi

Koža, ki srbi

Vaša koža je zelo suha in na njej se pojavlja rdečica. Ali rdečico spremlja neprijeten občutek srbenja, ki povzroča občutek neugodja? Je občutek srbenja najmočnejši na golenih? Spoznajte odgovarjajoče negovalne izdelke, ki pomirijo in obnovijo kožo vašega obraza.

Mnenje zdravnika

Vprašanja/ Odgovori
  • Najpogosteje ne. Toda včasih se pri otrocih pojavi intoleranca na določeno vrsto hrane, kar poslabša tudi stanje njihovega ekcema na koži. Zdravnik v tem primeru opravi testiranje za alergene iz hrane in po testiranju priporoči posebno dieto.

  • V kolikor je v družini prisoten atopijski dermatitis, priporočamo dojenje kolikor dolgo je le možno. Prav tako priporočamo, da določenih vrst hrane (v glavnem jajc in rib) ne uvajate v prehrano otroka pred dopolnjenim 6. mesecem starosti.

  • Seveda. Kopeli imajo veliko prednosti: čistijo, sproščajo in pripravljajo kožo na emoliente. Toda, bodite previdni: voda kopeli naj ne bo prevroča, temveč med 30 – 320, saj vroča voda dodatno suši kožo in tako lahko izzove srbenje. Izdelki za čiščenje kože ali pripravo kopeli naj bodo blagi in posebej namenjeni koži, obremenjeni z atopijskim dermatitisom.

  • Tretmaji s hidroterapijo se pogosto priporočajo otrokom. Hidroterapija vključuje kopeli in prhanje s termalno vodo ter pitje termalne vode, po možnosti omejeno izpostavljanje soncu in redne zdravniške preglede. Na ta način otroci in starši bolje spoznajo atopijski dermatitis in načine njegovega zdravljenja.

  • Živalske dlake (konjske, pasje, mačje) ali ptičje perje lahko izzovejo respiratorne alergije. Če otrok ima hišnega ljubljenčka, ki ga ima rad in nima nikakršnih težav, otrok ljubljenčka lahko obdrži. Toda, v primeru pogostega kihanja ali vnetja oči je žival potrebno odstraniti. Če hišnega ljubljenčka še nimate, pred nakupom razmislite o tveganju pred alergijami.

Pošlji po elektronski pošti

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa

You can't post more than one comment on a product

Podajte svoje mnenje

* Obvezna polja

Vpis

-Dan
-Mesec
-Leto

Pierre Fabre Group blagovne znamke :

*Obvezna polja

Hvala!

Vaše mnenje bomo objavili, ko ga pregledajo naši administratorji.