Skrij iskanje Linija izdelkov/Vaše potrebe
TriXera NUTRITION

Linija izdelkov TriXera NUTRITION

Hranljiva nega suhe in zelo suhe kože za celo družino (za otroke starejše od treh let).

Mnenje zdravnika

Vprašanja/ Odgovori
  • Poznamo dva tipa suhosti kože. Prvi je tako imenovana »običajna« suhost kože, ki je tudi najpogostejša in nastane iz več razlogov: staranje (še posebej na rokah in nogah), klimatski pogoji (suho in hladno vreme, veter, sonce), izdelki za čiščenje kože, ki vsebujejo grobe emulgatorje. Drugi tip je patološka suhost kože, ki pa mora biti potrjena z ustrezno diagnozo, da lahko določimo posamezne povzročitelje in jih hitro odpravimo (menjava izdelka za čiščenje kože ali uporaba ustrezne kreme).

  • Da, čeprav to ni edina težava. Površinskega sloja kože ni možno navlažiti le s pitjem vode ali uporabo vlažilnih izdelkov za nego. Za zadrževanje vlage v koži so zelo pomembni tudi lipidi (maščobe).

  • Da, to je eden od vzrokov suhosti kože. Izpostavljanje soncu je za kožo izjemno obremenjujoče. Koža se odzove tako, da tvori pigmente (temnenje) in z odebelitvijo. Ta oblika suhosti je prehodna, povzroči pa jo povečano izgubljanje vode.

  • Da. Določene vode vsebujejo veliko raztopljenih mineralnih snovi (vodnega kamna), zato jih imenujemo »trde« vode. Trda voda lahko okrepi izsušujoče delovanje izdelkov za čiščenje kože. Trdo vodo lahko zmehčamo s pomočjo posebnih naprav.

  • Pri izbiri primernega izdelka imejte v mislih, da je cilj hraniti in vlažiti kožo. Za čiščenje se izogibajte mil in namesto njih uporabljajte sindete ali gele za čiščenje kože, obogatene z zaščitnimi in vlažilnimi sestavinami. Za nego izberite emolientne izdelke, ki kožo vlažijo in hranijo ter ne poškodujejo vrhnjice, kar je pomembno za pravilno delovanje zaščitne pregrade kože. Zaradi tega je priporočljiva vsakodnevna uporaba emolientov.

Vaša koža in Avène

Vse teksture
Pošlji po elektronski pošti

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa

You can't post more than one comment on a product

Podajte svoje mnenje

* Obvezna polja

Vpis

-Dan
-Mesec
-Leto

Pierre Fabre Group blagovne znamke :

*Obvezna polja

Hvala!

Vaše mnenje bomo objavili, ko ga pregledajo naši administratorji.