Skrij iskanje Linija izdelkov/Vaše potrebe
XeraCalm A.D

Linija izdelkov XeraCalm A.D

Po 12-tih letih biotehnoloških raziskav je nastala prva linija negovalnih, na več ravneh učinkovitih izdelkov, ki delujejo neposredno na občutek srbenja.

Mnenje zdravnika

Vprašanja/ Odgovori
  • Najpogosteje ne. Toda včasih se pri otrocih pojavi intoleranca na določeno vrsto hrane, kar poslabša tudi stanje njihovega ekcema na koži. Zdravnik v tem primeru opravi testiranje za alergene iz hrane in po testiranju priporoči posebno dieto.

  • V kolikor je v družini prisoten atopijski dermatitis, priporočamo dojenje kolikor dolgo je le možno. Prav tako priporočamo, da določenih vrst hrane (v glavnem jajc in rib) ne uvajate v prehrano otroka pred dopolnjenim 6. mesecem starosti.

  • Seveda. Kopeli imajo veliko prednosti: čistijo, sproščajo in pripravljajo kožo na emoliente. Toda, bodite previdni: voda kopeli naj ne bo prevroča, temveč med 30 – 320, saj vroča voda dodatno suši kožo in tako lahko izzove srbenje. Izdelki za čiščenje kože ali pripravo kopeli naj bodo blagi in posebej namenjeni koži, obremenjeni z atopijskim dermatitisom.

  • Tretmaji s hidroterapijo se pogosto priporočajo otrokom. Hidroterapija vključuje kopeli in prhanje s termalno vodo ter pitje termalne vode, po možnosti omejeno izpostavljanje soncu in redne zdravniške preglede. Na ta način otroci in starši bolje spoznajo atopijski dermatitis in načine njegovega zdravljenja.

  • Živalske dlake (konjske, pasje, mačje) ali ptičje perje lahko izzovejo respiratorne alergije. Če otrok ima hišnega ljubljenčka, ki ga ima rad in nima nikakršnih težav, otrok ljubljenčka lahko obdrži. Toda, v primeru pogostega kihanja ali vnetja oči je žival potrebno odstraniti. Če hišnega ljubljenčka še nimate, pred nakupom razmislite o tveganju pred alergijami.

Vaša koža in Avène

Vse teksture
Pošlji po elektronski pošti

Vsaka koža ima svoje potrebe,
spoznajte svojo popolno Eau Thermale Avène negovalno rutino.

Start now
  • Priporočila o izdelkih, ki vam pomagajo rešiti težave s kožo
  • Dostop do vaših priljubljenih izdelkov in ocen
  • Seznam vaših nakupov za nagrajevanje vaše zvestobe
Prijavite se zdaj

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa