Skrij iskanje Linija izdelkov/Vaše potrebe
Temni madeži na koži obraza

Temni madeži na koži obraza

Opazite rjave, temne madeže na koži obraza? Spoznajte izdelke, ki omilijo opaznost hiperpigmentacijskih znamenj in preprečujejo nastajanje novih.

Mnenje zdravnika

Vprašanja/ Odgovori
  • Že dolgo velja, da je hiperpigmentacijo težko zdraviti ne glede na vzrok. Nekaj topičnih izdelkov se je pokazalo učinkovitih do določene mere, toda uspeh je odvisen od uporabljenih izdelkov in dolžine zdravljenja.
    Dermokozmetični izdelki proti temnim madežem se lahko uporabljajo za zmanjšanje hiperpigmentacij in spodbujanje delovanja topičnih izdelkov. Te molekule so varne za uporabo, učinkovitost pa se okrepi z dolgotrajnim zdravljenjem, seveda ob odgovornem vedenju v smislu omejenega izpostavljanja soncu (ob uporabi krem z zaščitnim faktorjem), ki je glavni povzročitelj hiperpigmentacije.

  • Kemični pilingi in krioterapija so potrjeno učinkovite metode za zdravljenje pigmentacijskih znamenj. Kemični piling vključuje uporabo kemičnih snovi, ki odstranjujejo najbolj zgornjo plast in s tem tudi celice, ki vsebujejo melanin. Koža tako postane svetlejša na celotnem zdravljenem področju. Na voljo je veliko število izdelkov, ki jih je možno prilagoditi tako, da dajo želen rezultat. Ne glede na to, pa je posvet s strokovnjakom nujen; piling namreč lahko povzroči kratkotrajne oblike neugodja (od neugodja do bolečin), med katerimi pa so nekatere precej očitne (eritem, edem, deskvamacija). Kemični piling lahko povzroči tudi resne zaplete, še posebej, če se izvaja na globljih plasteh kože.
    Krioterapija (terapija s pomočjo tekočega dušika) se v dermatologiji pogosto uporablja za zdravljenje bradavic, a je prav tako učinkovita pri zdravljenju starostnih peg – lentigo senilis.

  • Laserji so lahko varna in učinkovita možnost zdravljenja različnih vrst kožnih znamenj, pod pogojem, da zdravljenje izvaja dermatolog z izkušnjami na tem področju. Lentigo je vsekakor indikacija za zdravljenje z laserjem za odstranjevanje pigmentnih znamenj, ki v tem primeru daje zadovoljujoče rezultate. Toda, uporaba laserja v primeru melazme je stvar razprav, saj je pri melazmi pogosta težava ponoven izbruh bolezni; lasersko zdravljenje lahko hiperpigmentacijo celo poslabša.

  • Hiperpigmentacijo lahko učinkovito in diskretno skrijemo (prekrijemo) s pomočjo posebej prilagojene medicinske korektivne kozmetike. Temne, bolj vidne madeže je pogosto težko skriti, prevelika količina ličil pa na obrazu ustvari vtis »maske«. Učinkovit in naraven rezultat dosežemo s pomočjo tehnike prekrivanja, ki temelji na nevtralizaciji z barvnimi odtenki. Uporaba korektivnega stika koralne barve uspešno nevtralizira rjavo barve, ki prevladuje v primeru melazme in lentiga. Zahvaljujoč tej tehniki potrebujemo manj tekočega ali kompaktnega pudra in tako ustvarimo bolj svež, naraven videz.

Pošlji po elektronski pošti

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa

You can't post more than one comment on a product

Podajte svoje mnenje

* Obvezna polja

Vpis

-Dan
-Mesec
-Leto

Pierre Fabre Group blagovne znamke :

*Obvezna polja

Hvala!

Vaše mnenje bomo objavili, ko ga pregledajo naši administratorji.