Skrij iskanje Linija izdelkov/Vaše potrebe
Zaščita kože obraza

Zaščita kože obraza

Občutite izjemno občutljivost, občutek zatezanja in neugodja na koži? Spoznajte izdelke, ki nemudoma pomirijo in zaščitijo vašo kožo.

Mnenje zdravnika

Vprašanja/ Odgovori
  • Glavna značilnost občutljive kože je, da se na iste dražljaje in pod istimi pogoji odzove hitreje in bolj intenzivno kot normalna koža. Pojavljajo se občutek neugodja (zateglost, ščemenje, srbenje itn.) in rdečica, včasih pa tudi suhost.

  • Razlogi za občutljivost so večplastni. Koža je organ, ki opravlja več nalog in tako lahko občutljivost povzročijo različni odkloni: poškodbe na roženi plasti povrhnjice ovirajo delovanje kožne pregrade, razširjene žilice povzročajo rdečico itn.

  • Tudi v primeru, da je koža občutljiva, je občutljivost možno zmanjšati s prenehanjem uporabe izdelkov za čiščenje in nego kože, ki jih koža ne prenaša, in nadomestitvijo le-teh z izdelki posebej namenjenimi občutljivi koži, ki jih koža dobro prenaša.

  • Seveda. Za čiščenje občutljive kože je priporočljiva uporaba sindeta (dermatološko milo) ali izdelkov za čiščenje, ki ne vsebujejo mila in zato ne dražijo in sušijo kože. Za nego občutljive kože uporabljajte izdelke, ki vsebujejo omejeno število sestavin, saj je tveganje za draženje kože tako manjše.

  • Razlage razlik med občutljivo, netolerantno in k alergijam nagnjeno kožo so pogosto zmotne. Osebe, ki menijo, da je njihova koža nagnjena k alergijam imajo pogosto izjemno občutljivo, celo netolerantno kožo, ki reagira na določene izdelke, topična zdravila in dermokozmetične izdelke za čiščenje in nego kože.
    Alergijo povzroči imunski odziv telesa. Znaki vključujejo rdeče lise z majhnimi mehurji, močno srbenje in otekanje.

  • Pri izbiri izdelkov za čiščenje in nego, ki ustrezajo tipu vaše kože vam lahko pomaga in svetuje vaš zdravnik. Izberite izdelke, ki ne vsebujejo dražilnih snovi ali alergenov ter imajo s kliničnimi testiranji potrjeno visoko toleranco.

Pošlji po elektronski pošti

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa

You can't post more than one comment on a product

Podajte svoje mnenje

* Obvezna polja

Vpis

-Dan
-Mesec
-Leto

Pierre Fabre Group blagovne znamke :

*Obvezna polja

Hvala!

Vaše mnenje bomo objavili, ko ga pregledajo naši administratorji.