Skrij iskanje Linija izdelkov/Vaše potrebe
Zelo visoka zaščita pred UV žarki

Zelo visoka zaščita pred UV žarki

Je vaša koža občutljiva na sonce in jo sonce vedno opeče? Spoznajte izdelke za zaščito pred UV žarki, prilagojene vašemu fototipu kože.

Mnenje zdravnika

Vprašanja/ Odgovori
 • SPF je akronim angleškega izraza Sun Protection Factor ali faktor zaščite pred soncem in se nanaša le na UVB sevanje. Označuje čas, ki ga lahko preživite na soncu ne da bi vas opeklo. Na primer, če vaša koža brez zaščite postane rdeča (opečena) že po 10-tih minutah, vam krema za sončenje s SPF faktorjem 20 zagotavlja 200 minut zaščite (SPF 20 x 10 minut = 200 minut, 3 ure in 20 minut). Oznaka SPF se nanaša le na zaščito pred sevanjem UVB žarkov, tako da v kolikor na izdelku ni oznake za UVA žarke sicer lahko ščiti tudi pred temi, a v manjšem obsegu ali ta raven za ta izdelek preprosto ni bila izračunana.
  Kakovosten in varen izdelek za zaščito pred soncem mora nuditi uravnoteženo zaščito tako pred UVA kot tudi UVB sevanjem.

 • Poškodbe na koži v glavnem povzročajo UVA in UVB žarki. Pod vplivom UVA (dolgovalovnih) žarkov koža porjavi brez opeklin. Ti žarki prodirajo globlje v kožo in so odgovorni za njeno prezgodnje staranje. Dobro je vedeti, da prodirajo celo skozi steklo, oblake in pol metra v globino vode, prisotni pa so tudi v solarijih. UVB žarki povzročajo opekline na koži, pospešujejo proces staranja, prav tako pa veljajo za odgovorne za nastanek malignih melanomov. Klinične izkušnje so pokazale, da je zaradi večje energije njihov vpliv bolj škodljiv kot vpliv UVA žarkov. UVC žarki ne dosežejo površja Zemlje in tako ne ogrožajo zdravja ljudi. Prav zaradi preventive in boljše informiranosti o škodljivosti UV žarkov, je bil uveden pojem UV indeks kot merilo količine UV žarkov, ki je v skladu z njihovim delovanjem na kožo, izražena pa je s števkami od ena do deset. Višji kot je UV indeks, krajši čas bivanja na prostem se priporoča.
  Toda, ob upoštevanju priporočil za zadrževanje na soncu in pravilni izbiri izdelka ter ravni zaščite, ki odgovarja tipu in zdravstvenemu stanju vaše kože ter situaciji v kateri se nahajate, si lahko privoščite kakovostno in zdravo preživljanje časa na soncu, da bi dobili največ, kar vam sonce lahko ponudi. Na voljo so izdelki, ki nudijo ustrezno zaščito in porjavitev hkrati.

 • Ne. Izdelki vašo kožo ščitijo pred škodljivim delovanjem UVA in UVB žarkov, proces porjavitve pa poteka neovirano. Ob uporabi izdelkov za zaščito kože pred soncem bo vaša polt po nekaj dneh izpostavljenosti sončnim žarkom lepo obarvana in hkrati varna pred škodljivim delovanjem UV žarkov.

 • Oblaki zadržijo le manjši del sončnih žarkov. Lahko prepuščajo celo do 95 % UV žarkov! Pod dežnikom ali senčnikom ste izpostavljeni delovanju 50 % sončnih žarkov. Svetloba in UV žarki lahko dosežejo kožo posredno zaradi odboja od različnih površin, na primer od gladine morja 20 %, od površine peska pa 15 % do 25 %. Zato, bodite previdni!

 • Ne, saj zagorela polt ne ščiti kože pred opeklinami. Prav tako, zagorela polt ne ščiti kože pred dolgotrajnim škodljivim delovanjem UV žarkov.

 • Virus herpesa simpleksa ostane skrit v živčnem tkivu telesa. Pod vplivom na primer stresa, čustev, v času menstrualnega ciklusa ali izpostavljanja soncu ponovno postane aktiven. Da bi se izognili nastanku herpesa na ustnicah, zaščitite ustnice z izdelkom z zelo visokim zaščitnim faktorjem.

 • 1. Najboljša zaščita so oblačila. Za vse, še posebej pa za otroke: majica, kapa, sončna očala (NF standard).
  2. Za otroke do tretjega leta starosti izpostavljanje soncu ni priporočljivo.
  3. Majhne otroke je potrebno dobro zaščititi.
  4. Opekline od sončnih žarkov so vedno nevarne, še posebej za otroke.
  5. Ne izpostavljajte se soncu med 11. in 16. uro.
  6. Izpostavljanje soncu naj poteka postopno.
  7. Pesek, sneg ali voda lahko odbijajo več kot polovico sončnih žarkov na vašo kožo. Oblaki niso zaščita pred soncem.
  8. Izdelek za zaščito pred soncem je potrebno nanesti vsaki 2 uri in po plavanju, ne glede na višino zaščitnega faktorja zapisanega na izdelku.
  9. Izberite izdelek za zaščito pred soncem, ki ustreza tipu vaše kože.
  10. Uporaba izdelka za zaščito pred soncem ne pomeni, da se lahko soncu izpostavljate dalj časa.
  11. Na visoki nadmorski višini in v tropskih predelih je potrebno uporabljati zelo visok zaščitni faktor.
  12. Redno pijte vodo, bodite pozorni na otroke in ne pozabite starejših.

Pošlji po elektronski pošti

Iskanje v teku

Potrebna je prijava

Da bi lahko shranili podatke, se morate prijaviti s svojim Avène uporabniškim računom.


Prijava ali kreiranje uporabniškega računa

You can't post more than one comment on a product

Podajte svoje mnenje

* Obvezna polja

Vpis

-Dan
-Mesec
-Leto

Pierre Fabre Group blagovne znamke :

*Obvezna polja

Hvala!

Vaše mnenje bomo objavili, ko ga pregledajo naši administratorji.