Zavezani k ohranjanju okolja in naravnih virov v Avène-les-Bains
Za naravo

Za naravo

Zavezani k ohranjanju okolja in naravnih virov v Avène-les-Bains

V osrčju regionalnega naravnega parka Haut-Languedoc, na jugu Francije, v neokrnjenem naravnem okolju, izvira ta dar narave, Avène termalna izvirska voda. Dolžni smo si, da razumemo to izjemno vodo. Zagotoviti moramo tudi njeno obstojnost in čistost, da bo še naprej varna za nego občutljive kože, ter spoštovati njeno okolje.

av_instit-biodiversity-hdrvb 1202x460

 

Rojstvo in življenje Avène termalne izvirske vode

Avène termalna izvirska voda izvira na stičišču sredozemskega, gorskega in celinskega podnebja, v Okcitaniji, v regionalnem naravnem parku Haut-Languedoc. Bogastvo biotske raznovrstnosti in nizka stopnja človekove dejavnosti ustvarjata zaščiteno okolje. Iz impluvija, naravnega območja za zbiranje deževnice, se začne spontan in kreposten proces: globoko iz osrčja Dolomitov, skozi katera teče več kot 50 let, pri izviru Sainte-Odile na dan priteče Avène termalna izvirska voda , obogatena s koristnimi sestavinami in s konstantno temperaturo, sestavo in tokom, . 

AV_instit-biodiversity-impluvium-hd 1202x460

 

Ohranjanje impluvija Avène-les-Bains

Impluvij Avène-les-Bains obsega 27 km². Tu začne deževnica svojo dolgo pot in napaja zbiralnik termalne izvirske vode Avène Impluvij Avène-les-Bains ima bogato biotsko raznovrstnost, saj 76 % njegove površine prekrivajo gozdovi. Poleg ukrepov, ki smo jih uvedli v termalnem parku za njegovo ohranitev, sodelujemo z lokalnimi akterji, da bi skupaj opredelili načrt trajnostnega upravljanja za to izjemno območje.

av_instit-water-research-center-hdrvb

 

Center za raziskovanje vode 

Center za raziskovanje vode zagotavlja nadzor in spremljanje Avène termalne izvirske vode, razvija znanje o njenem izvoru in zagotavlja zaščito njenega impulvija. Hidroterapevtski center Avène je edini v Franciji, ki uživa koristi strokovnega znanja Centra za raziskave vode. Center opravi povprečno 40.000 preverjanj na leto, da zagotovi kakovost izvirske termalne vode. Center je prejel akreditacijo Cofrac v skladu s standardom ISO/IEC 17025 za svoje fizikalno-kemijske in mikrobiološke dejavnosti vzorčenja in analize. Laboratorij za vode sodeluje tudi z lokalnimi akterji pri izvajanju študij in raziskav na in za območje ter izvaja dejavnosti v podporo trajnostnemu gospodarjenju z viri. Center za raziskovanje vode širi znanje o vodi in termalni izvirski vodi Avène tudi prek dejavnosti ozaveščanja.

 

 

V središču Avène-les-Bains

av_instit-hydrotherapy-center-avene2-hdrvb-square 473x473

Na termalnem območju že več kot 30 let pozitivno prispevamo k izzivom trajnostnega razvoja za ohranjanje okolja in virov Avène-les-Bains. Imamo proizvodni obrat s certifikatom ISO 14001, termalni park s statusom zatočišča LPO (združenje za zaščito ptic), trajnostno zalivanje in trajnostno gospodarjenje z gozdovi. Izvajamo ukrepe za zmanjšanje okoljskega odtisa, sodelovanje v gospodarskem in družbenem življenju regije ter krepitev dediščine in biotske raznovrstnosti naših območij. 
 

Trajnostno delovanje za ohranitev termalne izvirske vode Avène 

Zavedajo se pomena spoštovanja ekosistemov, biotske raznovrstnosti, tal in podtalja za ohranjanje ravnovesja termalne izvirske vode Avène Vsakodnevno skrbijo za vključevanje v okoljska in družbena vprašanja ter za trajnostno delovanje. Odkrijte intervju s strokovnjaki in ugotovite kaj počnejo za ohranjanje okolja in virov Avène-les-Bains.

Back to top