Nega telesa

Nega telesa

Skrb za telo pomeni tudi skrb za kožo! Naši dermokozmetični izdelki za nego telesa vlažijo in negujejo kožo ter jo pomirjajo. Poskrbite za svojo kožo do trenutka, ki šteje, do trenutka užitka.

9 rezultate "Nega telesa"

Odkrijte tudi
Odkrijte tudi

Zakaj je pomembno skrbeti za svoje telo in kožo?

Koža predstavlja pomembno zaščitno pregrado telesa pred zunanjimi dejavniki (veter, ekstremne temperature, onesnaženost itd.). Vsaka motnja njenega ravnovesja lahko vpliva na zdravje vašega telesa. Preberite več

 

Za nekatere predele je morda potrebna posebna nega, saj se struktura kože razlikuje glede na del telesa. Tekstura se na primer razlikuje med rokami, nogami in trebuhom.

 

 

Z vsakodnevnim umivanjem lahko:

 

 • S kože odstranite prah in umazanijo, ki lahko povzročata težave s kožo
 • Odstranite znoj in neprijeten telesni vonj.
 • Omejite tveganje širjenja mikrobov in kontaminacije, vključno z dobro higieno rok.
 • Se osvežite, napolnite z energijo in sprostite

Izdelki za nego telesa med drugim pomagajo:

 • Ohraniti zdravo kožo, na primer tako, da preprečujejo nastanek luskavosti, hrapavih madežev ali izgubo čvrstosti
 • Odložijo staranje kože
 • Nudijo telesno in duševno dobro počutje.

Kako naj skrbim za svojo kožo? 

Za učinek dolgotrajne mehke in voljne kože priporočamo to rutinsko nego telesa.

Nega kože pod tušem

Samo voda ne zadostuje za umivanje telesa. Nečistoče je treba odstraniti z izdelkom za prhanje, kot je dermatološka ploščica ali kateri koli drug gel za prhanje, ki je prijazen do občutljive kože. To preprečuje nevarnost izsušitve in napetosti, ki jo povzročajo običajna mila.

Da bi se izognili enakim tveganjem, poskrbite tudi, da izdelka ne spirate s prevročo vodo. To poslabša hidrolipidni sloj, oljno plast, ki ščiti kožo pred vplivi okolja.

Poleg tega vam priporočamo, da se namesto kopeli raje odločite za prhanje, da bi omejili stik z vodo iz pipe, ki vsebuje vodni kamen, ki izsušuje kožo, in klor, ki draži povrhnjico

Na koncu telo nežno osušite z brisačo, tako da popivnate kožo, namesto da bi jo močno drgnili.

Tedenski piling

Enkrat ali dvakrat na teden uporabite piling za telo, da odstranite odmrlo kožo in nečistoče. Koža bo tako še bolj izkoristila lastnosti vlažilne kreme za telo.

Vlažilna nega telesa

Vsakodnevno vlaženje kože telesa, zlasti po pilingu, pomaga ohranjati hidrolipidni sloj povrhnjice, sestavljen iz vode in maščob. Avène je za vas pripravil vlažilne kreme za telo in vrsto krem, posebej prilagojenih za roke, ki so prekomerno izpostavljene zunanjim dejavnikom.

Ti izdelki za nego vam bodo pomagali ohraniti sijočo kožo, jo zaščititi, preprečiti izsušitev in upočasniti njeno staranje.

Zaščita pred soncem

 

Zaščita pred soncem je bistvenega pomena za ohranjanje mladostne in zdrave kože. Odkrijte naše izdelke za zaščito pred soncem, prilagojene različnim tenom in občutljivosti kože. S pogostejšim nanašanjem na posebej izpostavljene dele telesa, kot so dekolte, roke in dlani, lahko preprečite in omejite pojav starostnih peg.

Prav tako morate paziti, da se v času največje izpostavljenosti, običajno med 12. in 15. uro, zadržujete v senci.

Zaščita pozimi

Pozimi obvezno nosite topla oblačila, da telo zaščitite pred rdečico, napetostjo in srbečico, povezano z močnimi temperaturnimi spremembami.

Suh zrak v stanovanjih zaradi ogrevanja je tudi glavni vzrok za izsušitev kože pozimi. Zato je smiselno poseči po bogatejših izdelkih za nego telesa, ki vsebujejo hladno kremo za vlaženje in zaščito kože pred vremenskimi vplivi.

Kakšen izdelek je primeren za posamezen tip kože?

Tekstura izdelkov za nego telesa se razlikuje glede na tip kože in težave, s katerimi se srečujete.

 • Suha koža in zelo suha, napeta koža ter koža, ki se lušči v različnih obsegih, potrebuje intenzivno vlaženje in nego. Krema za prhanje, mleka in negovalni balzami iz linije TriXera Nutrition bodo tem tipom kože zagotovili vse potrebne lipide.
 • Občutljiva koža bo z izdelki za nego telesa linije Body našla nežnost in udobje
 • Izdelki Cicalfate v obliki pršil, gelov in krem popravijo površinske plasti razdražene kože.
 • Imate na telesu ekcem in vas srbi? Linija Xeracalm A.D. vam zagotavlja olajšanje in nego z oljem za čiščenje, izjemno bogato ploščico za čiščenje, kremo in balzamom za relipidacijo ter pomirjujočim koncentratom

 

Na izbiro izdelka za telo lahko vpliva tudi temperatura. Ko je hladno, izbirajte izdelke za nego telesa z bogato teksturo, kot so balzami, poleti pa lahke teksture, kot so losjoni ali kreme, ki se hitreje vpijejo v kožo.

Back to top