PRAVILNIK O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV SKUPINE PIERRE FABRE

Zahvaljujemo se vam, da ste obiskali naše spletno mesto. Varstvo in varnost osebnih podatkov naših strank in uporabnikov je glavna skrb skupine Pierre Fabre.
V tem Pravilniku o varovanju zasebnosti je pojasnjeno, katere podatke zbiramo, ko obiščete in uporabljate naše spletno mesto, in kako te podatke obdelujemo.

 

I. Kdo smo?

To spletno stran (v nadaljnjem besedilu: „spletna stran“) upravlja družba Pierre Fabre Dermo-Cosmetique, 45 Place Abel Gance 92, 100 Boulogne, Francija (v nadaljnjem besedilu: „Pierre Fabre“ ali „mi“), ki je odgovorna za obdelavo osebnih podatkov, ki se o vas zbirajo na spletni strani za spodaj opisane namene.
Vabimo vas, da pozorno preberete ta Pravilnik o varovanju zasebnosti in se seznanite s pogoji obdelave vaših osebnih podatkov med obiskom našega spletnega mesta. Upoštevajte, da lahko družba Pierre Fabre pravilnik kadar koli posodobi. Na tej strani bo prikazan datum zadnje posodobitve. Zato vas vabimo, da ga redno prebirate.

 

II. Podatki, ki jih zbiramo o vas

Glede na to, katere storitve uporabljate na našem spletnem mestu in kako so konfigurirane nastavitve vaše naprave (predvsem glede piškotkov in drugih sledilnikov), družba Pierre Fabre zbira in obdeluje naslednje osebne podatke, ki se nanašajo na vas (v nadaljevanju: „vaši osebni podatki“):

Podatki, ki ste jih prostovoljno vnesli v obrazec (prijava na novice, stik, sodelovanje pri promocijskem dogodku (tekmovanje, igre ali anketa)), kot so:

vaše ime in priimek, e-poštni naslov, telefonska številka, datum rojstva, spol, poštni naslov in vsi drugi podatki o vas, ki ste jih sporočili kot del vaše zahteve (ki lahko vključujejo zdravstvene podatke).

Podatki, ki jih ustvari vaš brskalnik in jih naš strežnik samodejno zbira s pomočjo „piškotkov in drugih sledilnikov“:

Podatki o obiskanih spletnih straneh: ime domene, datum, čas in trajanje obiska, strani, videoposnetki in oglasi, na katere ste kliknili.

Podatki, ki so značilni za vas: vaš naslov IP (lokacija vstopne točke omrežja; vrsta brskalnika, operacijski sistem).

Teh samodejno zbranih osebnih podatkov ne uporabljamo za ugotavljanje vaše identitete in jih ne povezujemo z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, ki nam jih posredujete. 

Osebne podatke o vas lahko pridobimo tudi od tretjih oseb (npr. iz profilov na družbenih medijih, če ste v svoj prostor za člane prijavljeni z računom družbenega medija).

 

III. Nameni obdelave osebnih podatkov

Spodaj boste našli pregled namenov obdelave vaših osebnih podatkov v našem sistemu in razloge, zakaj je to za nas potrebno.

Nameni obdelave

Pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov z našimi storitvami

Za odgovarjanje na vaša vprašanja, poslana prek e-pošte, kontaktnega obrazca in klepeta

Naš zakoniti interes

Iskanje trgovine ali prodajnega mesta, ki je najbližje vaši lokaciji

Izvajanje statističnih analiz

Razen če nasprotujete spodnjemu razdelku „Vaše pravice“ in „Piškotki“ za boljše razumevanje vaših želja z analiziranjem vašega vedenja na našem spletnem mestu in ponujanjem izdelkov ali storitev, prilagojenih vašim interesom

Za boljše izpolnjevanje vaših potreb s ponudbo izdelkov ali storitev, ki so bolj prilagojeni vašim interesom

Za pošiljanje informacij o naših ponudbah, novicah in dogodkih (novice, vabila in druge publikacije)

Vaše izrecno soglasje

Obveščanje pristojnih organov o vseh vprašanjih v zvezi z uporabo naših izdelkov

Naše pravne obveznosti

 

Osebni podatki, ki so bistveni za izpolnjevanje zgoraj opisanih namenov, so označeni z zvezdico na različnih straneh spletnega mesta, kjer se zbirajo.

Če teh obveznih polj ne izpolnite, morda ne bomo mogli obdelati vaših zahtev in/ali vam zagotoviti zahtevanih izdelkov in storitev. Drugi osebni podatki niso obvezni in nam omogočajo, da vas bolje spoznamo ter ustrezno izboljšamo naša sporočila in storitve.

 

IV. Komunikacija in prenos osebnih podatkov

Smo del mednarodne skupine Pierre Fabre in občasno lahko vaše osebne podatke razkrijemo skupini Pierre Fabre za zgoraj navedene namene.
Prav tako lahko imenujemo tretje ponudnike storitev (ki bodo delovali v skladu z našimi navodili), da nam pomagajo zagotavljati informacije, izdelke ali storitve, usmerjati in upravljati naše poslovanje ali upravljati in izboljševati našo spletno stran. V takih primerih bodo te tretje osebe morda morale dostopati do vaših osebnih podatkov.
Če se vaši osebni podatki prenesejo zunaj EGP (Evropskega gospodarskega prostora) drugim podjetjem v skupini Pierre Fabre ali ponudnikom storitev, bomo sprejeli ukrepe, s katerimi bomo zagotovili, da bodo vaši osebni podatki zaščiteni na enaki ravni, kot če bi ostali v EGP, vključno s sklepanjem pogodb o prenosu podatkov, na podlagi standardnih pogodbenih klavzul, ki jih je Evropska komisija odobrila kot posodobljene ali revidirane, ali drugih oblik prenosa, kot so odločitve o ustreznosti, zavezujoča korporativna pravila ali pogodbe, ki jih odobrijo organi EU za varstvo podatkov, kjer je primerno.
Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tudi tretjim osebam kot del kakršne koli dejanske ali potencialne prodaje podjetja Pierre Fabre ali katerega koli premoženja, ki nam pripada ali je v lasti povezanih družb, v tem primeru so lahko osebni podatki, ki jih imamo o naših uporabnikih, del prenesenega premoženja.
Odgovorili bomo tudi na zahteve po informacijah, če to od nas zahteva zakonodaja ali če je takšno razkritje potrebno za zaščito naših pravic in/ali nas, izpolnitev sodne odredbe, zahteve regulatorja ali katerega koli drugega pravnega ali upravnega postopka proti nam.

 

V. E-trženje

Kjer to dovoljuje zakon in na podlagi vašega soglasja, kjer je to potrebno, lahko z vami komuniciramo z elektronskimi sredstvi z namenom predstavitve naših izdelkov in storitev. Če se želite odjaviti in ne želite več prejemati naših sporočil, uporabite povezavo „odjava“ v naših e-poštnih sporočilih ali pošljite STOP s sporočilom SMS na navedeno številko ali se obrnite neposredno na nas na naslov „Pišite nam“ in prenehali vam bomo pošiljati sporočila.

 

VI. Shranjevanje vaših osebnih podatkov

Praviloma vaše osebne podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namenov, za katere so bili zbrani.
Vaše osebne podatke hranimo le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za upravljanje našega odnosa z vami.
Vendar bomo vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja hranili tri leta od datuma zadnje interakcije med nami, če niste stranka, in dokler bomo v stiku z vami prek naših promocijskih dejavnosti, če ste stranka, razen če nasprotujete, ko prejmete eno od naših tržnih sporočil.
Naslovi IP, zbrani v varnostne namene, se ne shranjujejo več kot 10 dni.
Zbrani dnevniki povezav se na podlagi vašega soglasja hranijo s piškotki in drugimi sledilniki, ki se uporabljajo na našem spletnem mestu, največ trinajst (13) mesecev v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi. Za več podrobnosti glejte spodnji razdelek „Piškotki“.
Morda bomo morali vaše osebne podatke v arhivski obliki hraniti tudi po izteku spodaj navedenega obdobja, da bi izpolnili svoje zakonske obveznosti ali, če je to potrebno ob upoštevanju veljavnega zastaralnega roka, da bi uveljavljali eno od svojih pravic.

Ko vaši osebni podatki niso več potrebni za namene ali arhive za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti ali zastaralnih rokov, jih v celoti uničimo ali anonimiziramo.

 

VII. Zunanje povezave

Spletno mesto lahko vsebuje povezave do spletnih mest tretjih oseb. Ker družba Pierre Fabre ne nadzira in ni odgovorna za njihove prakse varstva podatkov, vam priporočamo, da pregledate politike glede varstva podatkov spletnih mest teh tretjih oseb. Ta pravilnik velja izključno za osebne podatke, ki jih zbiramo na naših spletnih mestih ali v okviru naših dejavnosti.

 

VII. Vaše pravice

V skladu z veljavnimi predpisi imate v zvezi z osebnimi podatki naslednje pravice:

 • Pridobiti kopije vaših osebnih podatkov, informacij o tem, kako se obdelujejo in pravne podlage za to;
 • Popraviti napačne osebne podatke (vključno s pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov);
 • Izbrisati svoje osebne podatkov pod pogojem, da imate za to pravno podlago. Poleg tega se lahko ta pravica v nekaterih primerih uporabi le, če podatki niso več potrebni za doseganje namenov, za katere so bili zbrani ali obdelani;
 • Omejiti obdelavo vaših osebnih podatkov, kadar:
  • Se točnost osebnih podatkov izpodbija;
  • Je obdelava nezakonita, vendar nasprotujete izbrisu svojih osebnih podatkov;
  • Vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več, vendar so še vedno potrebni za vzpostavitev, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • Zahtevate prenos vaših osebnih podatkov v strojno berljivi obliki za tretjo osebo (ali za vas), če naša obdelava temelji na vaši privolitvi ali na izvajanju pogodbe, ki je bila sklenjena z vami;
 • Zahtevate pridobitev ali vpogled v kopijo ustreznih ukrepov, sprejetih za prenos vaših osebnih podatkov v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.
 • Preklicati svoje soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov (če takšna obdelava temelji na vašem soglasju) brez poseganja v zakonitost obdelave na podlagi soglasja pred njegovim preklicem.
 • Pridobitev splošnih ali posebnih navodil o obdelavi in uporabi vaših osebnih podatkov po vaši smrti.
 • Kadar koli ugovarjati obdelavi za namene trženja. Da bi se izognili vsem telefonskim stikom, se brezplačno registrirajte na spletni strani http://www.bloctel.gouv.fr/
 • Poleg zgoraj navedenih pravic imate pravico, da ugovarjate kakršni koli obdelavi vaših osebnih podatkov, ki jo upravičuje zakoniti interes družbe Pierre Fabre, vključno z oblikovanjem profilov (z vašo privolitvijo ali za izpolnitev pogodbe z vami).

Prav tako imate pravico vložiti pritožbo pri lokalnem nadzornem organu za varstvo podatkov
Če želite uveljavljati te pravice, se obrnite na nas prek spodnjih kontaktnih podatkov pod „Pišite nam“. Upoštevajte, da lahko zahtevamo dokazilo o identiteti in si pridržujemo pravico do zaračunavanja pristojbin, če to dovoljuje zakon, na primer če je vaša zahteva očitno neutemeljena ali pretirana. Na vašo zahtevo bomo poskušali odgovoriti v ustreznem časovnem roku.

 

IX. Piškotki

Piškotek je majhna datoteka, ki se lahko namesti na trdi disk vaše naprave ali na strežnik spletnega mesta. Za pridobivanje nekaterih zgoraj opisanih samodejno zbranih informacij uporabljamo piškotke. Piškotka vam ni treba sprejeti, lahko pa izberete, kateri piškotek želite sprejeti, in sicer tako da spremenite nastavitve v brskalniku, da ne sprejema piškotkov. Seveda lahko nasprotujete njihovi prisotnosti in jih zavrnete ali izbrišete. To lahko storite tako, da jih izbrišete iz svoje naprave na strani pomoči uporabljenega brskalnika ali preprečite registracijo piškotkov tako, da onemogočite to funkcijo v brskalniku.

 

X. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

Na našem spletnem mestu uporabljamo več vrst piškotkov za različne namene: ti piškotki so znani kot nujno potrebni piškotki, izvedbeni piškotki, oglaševalski piškotki in funkcionalni piškotki. Nekatere piškotke lahko zagotovi tretja oseba za zagotavljanje dodatnih funkcij našega spletnega mesta in so navedeni spodaj.

 

 

XI. Brisanje piškotkov

Če zavrnete piškotke, v vašo napravo ne bomo namestili nobenih dodatnih piškotkov, razen piškotkov, ki so navedeni zgoraj (vključno s piškotkom, ki si zapomni dejstvo, da ne želite, da se ob obisku spletnega mesta nastavijo piškotki).
Vendar upoštevajte, da če se odločite odstraniti ali zavrniti določene piškotke, bo to vplivalo na nekatere funkcije ali storitve na našem spletnem mestu.

 

XII. Posodobitve Pravilnika o zasebnosti

Ta Pravilnik o zasebnosti lahko kadar koli spremenimo, da bi upoštevali spremembe na področju zakonodaje in/ali naše prakse v zvezi z varstvom osebnih podatkov.

 

XIII. Kontaktni podatki

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s tem Pravilnikom o zasebnosti ali če želite uveljavljati katero koli od svojih pravic, se obrnite na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov na naslednji naslov: dpofr@pierre-fabre.com Zadnja sprememba: 1.9.2022

Back to top